Ana SayfaGüncelMedya’da nefret söylemi: En çok Yahudiler ve Suriyeliler hedef gösterildi

Medya’da nefret söylemi: En çok Yahudiler ve Suriyeliler hedef gösterildi

HABER MERKEZİ – Hrant Dink Vakfı’nın ‘Medyada Nefret Söyleminin İzlenmesi’ projesi kapsamında yayınladığı rapora göre, son dört ay içerisinde medyada en çok Yahudiler ve Suriyeliler hedef gösterildi.

Hrant Dink Vakfı çatısı altında 2009’dan beri devam eden ‘Medyada Nefret Söyleminin İzlenmesi’ projesinin Mayıs-Ağustos 2017 dönemini kapsayan dört aylık raporu yayınlandı.

Rapora göre son 4 ay içerisinde, ulusal, etnik ve dini grupları hedef alan 1910 köşe yazısı ve haberde 48 farklı grup hakkında 2466 adet nefret söylemi içeriği yer aldı.

En çok Yahudiler ve Suriyeliler hedef gösterildi

İçeriklerin gruplara göre dağılımına bakıldığında en çok Yahudilere yönelik nefret söylemi yapıldığı görüldü. Yahudileri sırasıyla Suriyeliler, Yunanlılar, Ermeniler ve Rumlar takip etti.

En çok nefret söylemine maruz bırakılan Yahudiler, özellikle Mescid-i Aksa’da yaşanan gerginliklerle ilgili haberlerde toplu olarak düşmanlaştırılırken, Suriyeliler olumsuz ekonomik gidişatın sorumlusu olarak gösterildi.

Rapora göre özellikle kadın mülteciler aileye ve topluma yönelik bir tehdit olarak sunuldu.

Ulusal basında nefret söylemini en fazla üreten gazete ise Yeni Akit olurken, onu Milli Gazete, Yeni Mesaj, Yeni Çağ ve Diriliş Postası takip etti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Koalisyon Sözcüsü yanıtladı: Türkiye Afrin'e müdahale ederse ABD ne yapacak?
Sonraki Haber
Başsavcılık'tan 10 yaşındaki çocuğu cinsel istismara maruz bırakan erkeğin tahliyesine itiraz