Ana SayfaDünyaMerkel’den erken seçim açıklaması

Merkel’den erken seçim açıklaması

HABER MERKEZİ – Almanya Başbakanı Angela Merkel, koalisyon ön görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından erken seçime karşı çıktığını söyledi.

Almanya Başbakanı ve Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı Angela Merkel, Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partileri, Hür Demokrat Parti (FDP) ve Yeşiller arasında yapılan koalisyon ön görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından erken seçim yapılmasına karşı çıktı.

Merkel, partisinin Mecklenburg-Vorpommern eyalet teşkilatının Kühlungsborn kentinde düzenlediği toplantıda, 24 Eylül’de yapılan genel seçimlerden sonra ‘Jamaika koalisyonu’ olarak adlandırılan CDU/CSU, FDP ve Yeşilleri bir araya getirmenin zor olduğunun bilindiğini belirtti.

Ancak Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) hükümete katılmayacağını açıklamasının ardından ‘Jamaika koalisyonu’ndan başka bir seçenek olmadığına işaret eden Merkel, “Her şeyin Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier’in elinde olduğunu” söyledi.

Genel seçimlerden çıkan sonuçlarla bir şey yapamayarak insanların yeniden seçime gitmesini istemeyi doğru bulmadığını da dile getiren Merkel, “Seçilen siyasetçilerin, vatandaşlardan aldığı görevi geri vererek ‘Ben bununla bir şey yapamadım, tekrar seçimini yap’ söylemlerini tamamen yanlış buluyorum” diye konuştu.

Ne olmuştu?

Almanya’da 18 Ekim’den sonra yaklaşık 4.5 hafta boyunca hükümeti kurmak amacıyla müzakereler yapan CDU/CSU, FDP ve Yeşiller arasındaki ön görüşmeler, FDP’nin masadan kalkmasıyla başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

Sputnik’in haberine göre Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier de ülkedeki siyasi partilere çağrıda bulunarak koalisyon hükümetinin kurulması konusunda sorumluluktan kaçınılmamasını istemiş ve parti lideriyle görüşmeye başlamıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ekonomi Bakanı 'iddialı': Türkiye büyümede dünya birincisi olacak
Sonraki Haber
"Dokunulmazlığın kaldırılmasına CHP'nin 'Evet' demesinin nedeni HDP ile aynı kefeye konma korkusuydu"