Ana SayfaGüncelMGK toplantısı sona erdi: ‘İdlib’deki misyon Afrin’de de yerine getirilmeli’

MGK toplantısı sona erdi: ‘İdlib’deki misyon Afrin’de de yerine getirilmeli’

HABER MERKEZİ – AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında 3,5 saat süren MGK toplantısı sona erdi. MGK’nin ardından yapılan açıklamada, “İdlib’deki misyon Afrin yakınlarında da yerine getirilmeli” denildi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi.

Yaklaşık 3,5 saat süren toplantının ardından yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) İdlib’in ardından Afrin yakınlarında da ‘görev alması’nın gerektiğine vurgu yapıldı:

TSK unsurlarının İdlib gerginliği azaltma bölgesinde ‘gözlem misyonu’nu başarıyla sürdürdüğü, bu görevin Batı Halep’le Afrin yakınlarında da yerine getirilmesiyle huzur ve güven ortamını gerçek manada sağlanabileceği mütalaa edilmiştir. İdlib’deki misyon Afrin yakınlarında da yerine getirilmeli.

Toplantının ardından yapılan açıklamada, Suriye’deki durumun ele alındığı belirtilirken, Pentagon’un ‘YPG açıklaması’na ilişkin ise bir gelişme kaydedilmedi.

Pentagon’un ‘YPG açıklaması’ da konuşulacaktı

Yılın son MGK toplantısı öncesi açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Pentagon’un ”YPG’nin de yer aldığı DSG ile işbirliğini sürdüreceğiz” açıklamasının da MGK’de görüşüleceğini söylemişti.

Pentagon’un YPG açıklaması

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), YPG öncülüğündeki Demokratik Suriye Güçleri’yle işbirliğine devam edeceklerini duyurmuştu.

Pentagon’dan yapılan açıklamada şunlar kaydedilmişti:

YPG’nin de yer aldığı DSG ile işbirliğini sürdüreceğiz. Daha önce Türkiye’ye söylediğimiz gibi Suriyeli güçlere verdiğimiz silahlar, sınırlı görev özelinde, askeri hedef başarıya ulaşmak için. Kürt ortaklarımıza sağlanan kararlar bağlanmış askeri destek gözden geçiriliyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yazar Mustafa Gazi yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
CHP'li vekil Meclis'te konuştu: Tahir Elçi dosyasını kim karartıyorsa fail odur