Ana SayfaGüncelMilletvekilleri, gazeteciler, sanatçılar, yazarlar: ‘Yaşatmak istiyoruz, Nuriye ve Semih işlerine iade edilsin’

Milletvekilleri, gazeteciler, sanatçılar, yazarlar: ‘Yaşatmak istiyoruz, Nuriye ve Semih işlerine iade edilsin’

HABER MERKEZİ – Aralarında HDP’li ve CHP’li vekillerin de bulunduğu politikacılar, sendikacılar ve yazarlar 257 gündür açlık grevi eylemini sürdüren Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın işlerine geri dönmesi için çağrı yaptı. Yapılan çağrıda “Haksız tutuklamaya, zorla müdahale tehdidine, savunma hakkının gaspına karşı yaşatmak istiyoruz” denildi.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek talebiyle açlık grevi eylemi yapan tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye olan öğretmen Semih Özakça’nın eylemleri 257. gününde.

Aralarında birçok Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekillerinin de bulunduğu sendikacılar, yazarlar, hukukçular ve insan hakları savunucuları Özakça ve Gülmen’in işe iade edilmesi için çağrıda bulundu.

Yapılan çağrıda “Biz aşağıda imzası bulunan sanatçılar, hekimler, hukukçular, insan hakları savunucuları, gazeteciler, yazarlar, sendikacılar, politikacılar OHAL’e, KHK’lere, çalışma hakkının gaspına, düşünce ve ifade özgürlüğünün engellenmesine, işkenceye, haksız tutuklamaya, zorla müdahale tehdidine, savunma hakkının gaspına karşı yaşatmak istiyoruz” denildi.

Semih Özakça’dan imzacılara: “Hoşçakalın” dememek umuduyla

Özakça ve Gülmen’in işe iade edilmesi için yapılan çağrının ardından eğitimcilerden Semih Özakça, kendi Twitter hesabından mesaj yayınladı.

Özakça, mesajında şu ifadeleri kullandı:

Bize yapılan karalama kampanyalarına rağmen yaşatmak için çağrı yapan aydınlar var yurdumuzda. Bu çağrıya ortak olan binlerce aydını daha var bu ülkenin; bu geleceğe umutla bakmam için yeterli bir neden. Halkımızın güzelliğindendir yan yana durabilmek. “Hoşçakalın” dememek umuduyla.

İmzacılar