Ana SayfaEkonomiMilyar dolarlık S-400 anlaşması sonrası konuşan Erdoğan: Kaynaklarımız silah tüccarlarına peşkeş çekiliyor

Milyar dolarlık S-400 anlaşması sonrası konuşan Erdoğan: Kaynaklarımız silah tüccarlarına peşkeş çekiliyor

HABER MERKEZİ – Türkiye’nin silah ithalatında yaklaşık 11 milyar dolarlık harcama yaptığı, geçtiğimiz günlerde de toplam maliyeti 2,5 milyar doları bulan S-400 anlaşması imzaladığı bir dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Müslümanların kaynakları silah tüccarlarına peşkeş çekiliyor. Şehirlerimizin imarına harcanması gereken paralar Batılı şirketlerin ceplerine gidiyor” diye konuştu.

Hükümet yetkilileri geçtiğimiz günlerde S-400 füze savunma sistemi satın alma konusunda Rusya ile anlaşmaya varıldığını resmen duyurdu.

Çeşitli kaynaklarda, bu anlaşmanın toplam maliyetinin 2,5 milyar doları bulabileceği belirtiliyor.

Ayrıca Türkiye silah ithalatında yaklaşık 11 milyar dolarlık harcama ile Ortadoğu’da 5’inci sırada yer alıyor.

Bugün İstanbul’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) toplantısında konuşan AKP Genel Başkanı ve Recep Tayyip Erdoğan ise ‘silah ticareti’ konusunda eleştirilerde bulundu, Müslümanlara çağrı yaptı.

Batı’yı ‘silah tüccarlığı’ ile eleştiren Erdoğan, “Müslümanların kaynakları silah tüccarlarına peşkeş çekiliyor. Şehirlerimizin imarına harcanması gereken paralar Batılı şirketlerin ceplerine gidiyor” diye konuştu ve şu soruları sordu:

İslam ülkelerinin Batı’ya verdikleri yüzlerce milyar dolarlık silah siparişlerinin gerçek kazananları kimlerdir? Buradan kim kazanıyor? Her gün beş kez aynı kıbleye yönelen kardeşlerin kimi zaman köken, kimi zaman mezhep, kimi zaman ideolojik farklılıklar üzerinden birbirlerine düşman edilmeleri kimlerin işine yarıyor?

Erdoğan devamla da, İslam ülkeleri arasındaki ticaretin artırılmasına yönelik çağrı yaptı ve “Üye ülkelerimizi harekete geçmeye davet ediyorum” dedi.


5 ülke satıyor, Ortadoğu silahlanıyor: Türkiye en çok silah ithal eden beşinci ülke


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Tüketici güveni yılın en düşük seviyesinde
Sonraki Haber
10 Ekim Katliamı Davası | Duruşma öncesi 'davayı sahiplenin' çağrısı