Ana SayfaGüncelMuhsin Kızılkaya’nın asistanı dairesini DBP’ye kiraya vereni tehdit etti, HDP’yi ‘terör örgütü’ ilan etti

Muhsin Kızılkaya’nın asistanı dairesini DBP’ye kiraya vereni tehdit etti, HDP’yi ‘terör örgütü’ ilan etti

HABER MERKEZİ – Başbakanın başdanışmanlarından Muhsin Kızılkaya’nın asistanı Harun Bayhan, Hakkari’de dairesini DBP’ye kiraya veren Recep Akar’ı “pişman ettirme” sözleriyle tehdit etti. HDP’yi de “terör örgütü” olarak itham eden Bayhan’ın, Akar ile yaptığı telefon görüşmesinde sürekli devletin gücünü kullanmakla baskı yaptığı belirtildi.

Hakkari’de Demokratik Bölgeler Partisi’ne (DBP) dairesini kiraya veren Recep Akar isimli yurttaş, Başbakanlık’ta başdanışman olarak çalışan Muhsin Kızılkaya’nın asistanı Harun Bayhan tarafından tehdit edildi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberinde Akar’ın kaydını paylaştığı telefon görüşmelerinde Bayhan’ın devletin gücünü baskı altına alma aracı olarak kullandığı ve HDP’yi “terör örgütü” olarak nitelendirdiği belirtildi.

‘Pişman ettirme, HDP terör örgütüne kim verdi o binayı?’

Harun Bayhan ile Akar’ın gerçekleştirdiği görüşmelerin telefon tapeleri ise şöyle:

Harun Bayhan: Bakın bakın siz şu an Başbakanlık Makamını arıyorsunuz, Başbakanlık Başmüşavirlik makamını sürekli tehdit ediyorsunuz… Siz PKK terör örgütüne çalışıyorsunuz.

Recep Akar: Hayır hayır…

(Başka bir görüşme)

Recep Akar: (…) Şu an karakolda ifade veriyorum…

Harun Bayhan: Bak Recep kendine gel, bak pişman ettirme gerçekten kendine gel yaptıklarını biliyoruz.

Recep Akar: (…) Sen daha Recep Akar’ın kim olduğunu, devletine ne kadar bağlı olduğunu bilmiyorsun…

Harun Bayhan: Recep sen devletine bağlı olsan HDP’ye binanı vermezdin…

Recep Akar: Beni tehdit ediyorsunuz, terörist diye suçluyorsunuz…

Harun Bayhan: Peki sen söyle HDP terör örgütüne kim verdi o binayı. O binanın sahibi sen değil misin?

Recep Akar: Herkes benim kiracım olabilir.

Harun Bayhan: O binanın sahibi sen değil misin?

“Yanlış anlaşılma olmuş”

Akar’ın savcılığa suç duyurusunda bulunması üzerine bu kez de devreye Muhsin Kızılkaya’nın asistanı olan Harun Bayhan’ın babası Kemal Bayhan’ın girdiği ifade edildi.

Akar ile baba Bayhan arasında geçen görüşme ise şöyle gerçekleşti:

Recep Akar: Bana savcı tarafından özel bir evrak verildi. Ben KOM’a (Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi) gittim, orada bir polis ile tartıştık. Bilmiyorum Harun mu talimat vermiş…

Bayhan: Yok yok olur mu…

Akar: Amca o zaman Harunluk bir durum yok. Muhsin’i ara, Vali Bey’i arasın yanlış bir anlaşılma olmuş, benim damadım yakalanmış durumu bundan bundan ibaret desin. Ben şu an karakoldayım.

Bayhan: Sen de ifadeni geri al…

Recep Akar: Amca şimdi ifade verecektim demek ki her şeyin bir hayrı var…

Bayhan: Hayır hayır Muhsin de kızmış Harun’a neden bunları söyledin diye. Şimdi Muhsin aradı beni, Recep’i ara benim hatırım için… O savcılığa verdiğin tutanağı geri al…

Görüşmeler öncesi neler yaşandı?

Bir yıl önce Akar’ın eşi olan Şükran Kızılkaya Akar, muhasebe uzmanı olarak çalıştığı defterdarlıktaki işinden önce “FETÖ” ardından da “PKK’li” olduğu gerekçesiyle ihraç edildi.

Bunun üzerine aile ve eşi Recep Akar’ı suçlamaya başladı. Hakkari Belediyesi’ne kayyum yardımcısı olarak atanan Şükran Akar’ın amcası Mehmet Kızılkaya da bir süre sonra olaya müdahil oldu ve Akar üzerinde baskıyı arttırdı. Tartışmalar üzerine Recep Akar, eşinden ayrıldı.

DBP’ye dairesini kiraya verdiği için “terörist” ilan edilen Akar, Kızılkaya ailesi tarafından tehdit edildiğini belirterek, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Akar, bu süre içerisinde Kızılkaya ailesi ve Harun Bayhan ile yaptığı telefon görüşmelerinin kayıtlarını savcılığa teslim etti.