Ana SayfaGüncelNATO: Soruşturma sürüyor, bir daha yaşanmayacak

NATO: Soruşturma sürüyor, bir daha yaşanmayacak

HABER MERKEZİ – Norveç’teki NATO tatbikatında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Atatürk’ün “düşman” hedefler arasında gösterilmesiyle başlayan krize ilişkin konuşan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, “Soruşturma sürüyor. Bir daha yaşanmayacağı konusunda garanti verdim” dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’ten, Norveç’te gerçekleşen Trident Javelin tatbikatındaki bir simülasyonda hem Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hem de Mustafa Kemal Atatürk’ün “düşman” hedefler arasında gösterilmesi ile başlayan krize ilişkin açıklama geldi.

Stoltenberg, “Bir daha yaşanmayacağı konusunda garanti verdim. Türkiye bizim için çok önemli bir müttefik. Soruşturma sürüyor” dedi.

Ne olmuştu?

Norveç’te gerçekleşen Trident Javelin tatbikatındaki bir simülasyonda hem Mustafa Kemal Atatürk’ün hem de Recep Tayyip Erdoğan’ın “düşman” hedefler arasında gösterildiği ortaya çıkmıştı.

Erdoğan, Norveç’te gerçekleşen NATO tatbikatını, “Norveç’te bir durum oldu. Düşman tablosu diye bir tablo koymuşlar ve Atatürk’ün ismi bir tarafta da şahsımın ismi var” sözleriyle duyurmuştu.

Bu gelişmenin ardından başlayan NATO-Türkiye gerginliği karşılıklı açıklamalarla yatışmıştı.

Türkiye’nin Norveç’teki NATO tatbikatında görevli 40 askerini geri çekmesine neden olan olayın ardından NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg özür dilemişti.

TSK tarafından yapılan açıklamada da “olayla ilgili yazılı ve sözlü olarak özür dilendiği ve sorumlu iki kişinin görevine son verildiği bilgisinin alındığı” kaydedilmişti.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Rusya: Türkiye’nin Kürtlerle ilgili itirazları Suriye kongresinin toplanmasına engel değil
Sonraki Haber
İstanbul Ekonomi Araştırma’nın seçim anketi: Hangi parti kaç oy alıyor, hangisi baraj altında?