Ana SayfaGüncelNuriye Gülmen’in babasından Feyzioğlu’na: Yeni bir rozet istiyorsa çocukların arkasına gizlenmesin

Nuriye Gülmen’in babasından Feyzioğlu’na: Yeni bir rozet istiyorsa çocukların arkasına gizlenmesin

HABER MERKEZİ – Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun 255 gündür açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’na ilişkin “Nuriye ile Semih’i evlat edinecek bir sempati içinde olmamı kimse benden beklemesin” sözlerine Gülmen’in babası Şaban Gülmen’den yanıt geldi. Gülmen, “Sayın Feyzioğlu yırtınmış önlüğüne yeni bir rozet takmak istiyorsa o çocukların arkasına gizlenmesin” dedi.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek talebiyle açlık grevi eylemi yapan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça, eylemlerinin 255’inci gününde.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada devletin açlık grevindeki kişilere “müdahale etme yükümlülüğü” olduğunu savunmuş ve “Nuriye ile Semih’i evlat edinecek bir sempati içinde olmamı kimse benden beklemesin” demişti.

Bu sözler pek çok kesimin tepkisine sebep olmuş, Yüksel eylemlerinin sembol isimlerinden KHK ile ihraç edilen sosyolog Veli Saçılık, Twitter’dan “‘İnsan’ ancak bu kadar kansız ve gaddar olur” demişti.

‘Rozet istiyorsa çocukların arkasına gizlenmesin’

Bu sözlere ilişkin Dokuz8haber’e konuşan Gülmen’in babası Şaban Gülmen, “Sayın Feyzioğlu yırtınmış önlüğüne yeni bir rozet takmak istiyorsa o çocukların arkasına gizlenmesin” dedi.

“Sayın Metin Feyzioğlu’na iki çift lafım var” diyen Gülmen şöyle konuştu:

Sayın Feyzioğlu, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için anne baba şefkati için laf etmiştir. Onların anne babaları vardır. Onların anne baba şefkatine ihtiyacı yoktur. Feyzioğlu’nun kendisine halkın verdiği adaleti temsil ettiği il sağlık değerini söylemesi gerekirken onlara evlatlık muamelesi yapmıştır. Sayın Feyzioğlu biraz evvel söylediğim gibi giydiği önlüğü değiştirmek istiyorsa rozeti de değiştirsin. Bu rozeti değiştirirken de çocukların arkasına gizlenmesin.