Ana SayfaDünya‘O ses hâlâ kafamda’: Akdeniz’de bir mültecinin kurtulma anı

‘O ses hâlâ kafamda’: Akdeniz’de bir mültecinin kurtulma anı

HABER MERKEZİ – Libya’dan Avrupa’ya gitmeye çalışan bir mültecinin Akdeniz sularında kurtulma anını fotoğraflayan Alessio Paduano, “Bu resmi çektiğim an nefesinin ağzına giren suyla kesildiğinde çıkardığı sesi duydum. O ses hâlâ kafamda” diyerek anlattı.

Sea-Watch 3 ekibi, Libya’nın başkenti Trablus açıklarında bulunan bir şişme bottan yardım çağrısı aldığında fotoğrafçı Alessio Paduano da o an gemideydi.

Fotoğrafçı Paduano, Akdeniz’i aşarak Libya’dan Avrupa’ya gitmeye çalışan bir kişinin kurtulma anını nasıl fotoğrafladığını ise BBC’ye anlattı.

‘O ses hâlâ kafamda’

BBC Türkçe’nin aktardığı haberde Paduano, o anları şöyle ifade ediyor:

Saat 11.30 civarında, Libya kıyısından 30 mil açıkta uluslararası sulardaydık. Göçmenlerle dolu bir şişme botu gördüğümüzde Sea-Watch 3 iki kurtarma botu indirdi suya – ben de o botlardan birindeydim.

Birkaç yüz metre ilerledikten sonra her yönden çaresizce çığlıkların geldiğini duymaya başladım. Çok dramatik bir durumdu. Denizin sessizliği içinde çığlıklar olduğundan da daha sağır edici geliyordu.

İnsanlar suyun üzerinde kalabilmek için tüm güçleriyle yüzüyordu ve neyse ki en zor durumda olanlardan biri, bize en yakındaki kişiydi. Neredeyse kafasını suyun üzerinde tutamayacak durumdaydı.

Bu resmi çektiğim an nefesinin ağzına giren suyla kesildiğinde çıkardığı sesi duydum. O ses hâlâ kafamda.

Bir insan olarak bu tür dramatik sahnelerle hiçbir zaman karşılaşmamayı umuyorum, ama bir fotomuhabir olarak gördüğüm sahnelerde tanık olmaktan imtina edemiyorum, işler çok kötü gitse bile.

Bu çok yoğun duyguların yaşandığı bir andı ama neyse ki bir süre sonra kurtarma aracımız ona yanaştı ve neredeyse boğulmak üzereyken Sea-Watch 3 ekibi onu kurtarmayı başardı.


BM Uluslararası Göç Örgütü’nün verilerine göre 2017’nin ilk on ayında başka ülkelere geçmeye çalışan yaklaşık 5 bin mülteci hayatını kaybetti. Bunlardan yaklaşık 3 bini ise Akdeniz sularında yaşamını yitirdi.

2017’nin ilk on ayında 5 bin mülteci yaşamını yitirdi


 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Antalya'da hortum: 28 yaralı
Sonraki Haber
İstanbul'da HDP binasına silahlı saldırı