Ana SayfaGüncelOsman Kavala tutuklandı

Osman Kavala tutuklandı

HABER MERKEZİ – 17-25 Aralık süreci ve darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınan Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala, sabaha karşı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Kavala’nın tutuklanmasına tepki gösteren Avrupa Parlamentosu Raportörü Kati Piri, “Osman Kavala’ya yapılan suçlamalar şok edici” dedi.

Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı ve iş insanı Osman Kavala, Antep’te Alman Goethe Enstitüsü ile birlikte gerçekleştirilmesi planlanan bir projenin toplantısından döndüğü 18 Ekim günü İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alınmıştı.

Kavala’nın 17-25 Aralık süreci ve 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alındığı öğrenilmişti.


Osman Kavala’nın gözaltı nedeni


Kavala tutuklandı

2 haftadır İstanbul Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde gözaltında tutulan Kavala, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.

NTV’nin haberine göre Osman Kavala, sabaha karşı çıkarıldığı mahkemece ”Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme” ve ”Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs etme” iddialarıyla tutuklandı.

AP Raportörü: Türkiye çılgın komplo teorileri ile yönetiliyor

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Kati Piri, Kavala’nın tutuklanmasına ilişkin attığı tweet’te şu ifadelere yer verdi:

Osman Kavala’ya yapılan suçlamalar şok edici. Kendisi saygıdeğer biridir. Fakat bugünün Türkiyesi çılgın komplo teorileri ile yönetiliyor.

Osman Kavala kimdir?

Sivil toplum çalışmalarıyla bilinen Kavala, 1957 Paris doğumlu.

İstanbul Robert Lisesi’ni bitirdikten sonra Manchester Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun olan Kavala, Türk-Polonya İş Konseyi, Türk-Yunan İş Konseyi, Center for Democracy in Southeast Europe (Güneydoğu Avrupa’da Demokrasi Merkezi) gibi çeşitli iş ve toplumsal kuruluşların Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu.

TESEV Yönetim Kurulu’nda da yer alan Kavala,  Açık Toplum Enstitüsü’nde Danışma Kurulu üyesi ve Helsinki Yurttaşlar Derneği üyesi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
‘Kıyılar işgal altında’: RES'ler Geriş’ten sonra Gökova’da
Sonraki Haber
17 aydır tutuklu: Gazeteci Nedim Türfent’in duruşması bugün