Ana SayfaGüncelOsman Kavala’dan mesaj

Osman Kavala’dan mesaj

HABER MERKEZİ – 10 gündür tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala, avukatları aracılığı ile bir mesaj göndererek, “Adaletin er ya da geç tecelli edeceğini umut ediyorum” dedi.

17-25 Aralık süreci ve darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınan Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala, 1 Kasım’da tutuklanmıştı.


‘Osman Kavala rehin alındı’


Sivil toplum çalışmaları ile tanınan Kavala, 6 Kasım’da cezaevinde CHP heyetiyle yaptığı görüşmede, Erdoğan’ın kendisine yönelik “Türkiye’nin Soros’u” ifadesini kullanmasından sonra tutuklandığına işaret ederek, “Benim tutuklanmam iktidarın muhaliflere yönelik saldırısının bir parçasıdır” demişti.

Cezaevinden mesaj

Hürriyet’in haberine göre on gündür tutuklu bulunan iş insanı Kavala, avukatları aracılığıyla cezaevinden bir mesaj göndererek, ‘Adaletin er ya da geç tecelli edeceğini umut ediyorum’ dedi:

Dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen destek mesajları benim için çok kıymetli, herkese selamlarımı iletmek istiyorum. Sürecin başından beri yanımda olan ve iyi temennilerini ileten siyasi aktörlere de teşekkür ediyorum. Devam eden soruşturmadaki gizlilik kararı nedeniyle yorum yapmayı doğru bulmuyorum. Adaletin er ya da geç tecelli edeceğini umut ediyorum. Selamlarımla.