Ana SayfaGüncelRoland Barthes’ın ‘Bir Aşk Söyleminden Parçalar’ının izinde: Juliette Binoche’lu ‘İçimdeki Güneş’ vizyonda

Roland Barthes’ın ‘Bir Aşk Söyleminden Parçalar’ının izinde: Juliette Binoche’lu ‘İçimdeki Güneş’ vizyonda

HABER MERKEZİ – Juliette Binoche’un başrolünde olduğu, yönetmenliğini Claire Denis’nin yaptığı “İçimdeki Güneş”, bu hafta vizyona giren filmlerden.

Bu seneki Cannes’da “Yönetmenlerin 15 Günü” bölümünden büyük ödülle dönen Claire Denis’nin son filmi “Un Beau Soleil intérieur” (İçimdeki Güneş), vizyona girdi.

Juliette Binoche’un başrolünde olduğu, Xavier Beauvois, Philippe Katerine, Valeria Bruni-Tedeschi ve Gérard Depardieu’nun oyuncu kadrosunda yer aldığı film, boşanmış, tek çocuklu bir kadının “gerçek” aşk arayışını ironik bir dille anlatıyor.

Binoche’un canlandırdığı Isabelle, 50’li yaşlarını süren, duygularının hayatını yönlendirmesine izin veren, mutsuz ve kararsız bir sanatçıdır. Tanıştığı birkaç erkekle ilişki kurmayı dener ancak bu adamların uyumsuzlukları, iletişim kazaları, tuhaf ve hatta komik durumlar onu yıldırır.

Claire Denis’nin filmi günümüz dünyası ve ilişkilerinin zorluğuna mizahi bir yolla eğiliyor.

Roland Barthes’ın edebiyat tarihinin kimi aşk metinleri üzerinden kaleme aldığı “Bir Aşk Söyleminden Parçalar” adlı çalışmasının izinde olan “İçimdeki Güneş”in fragmanını aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.




Önceki Haber
Demirtaş 'Seher'in gelirinin nereye gideceğini açıkladı
Sonraki Haber
254 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen tahliye edilmedi