Ana SayfaGüncelRTÜK 17 medya kuruluşunun yayın haklarını iptal etti

RTÜK 17 medya kuruluşunun yayın haklarını iptal etti

HABER MERKEZİ – Radyo Televizyon Üst Kurulu, 17 medya kuruluşunun üst kurul nezdindeki yayın haklarını iptal etti ve kuruluşları yayıncı kütüğünden çıkardı.

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 17 medya hizmet sağlayıcı kuruluşunun üst kurul nezdindeki yayın haklarını iptal etti.

RTÜK ayrıca bahse konu kuruluşları yayıncı kütüğünden de çıkardı.

RTÜK’ten yapılan açıklamada “Aşağıdaki tabloda bilgileri bulunan medya hizmet sağlayıcı kuruluşlara daha önceden tahsis edilmiş olan kanal/frekanslardan yayınlara devam edildiğinin tespit edilmesi halinde, 6112 sayılı Kanun’un 33 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Üst Kuruldan yayın lisansı almadan veya yayınları Üst Kurul tarafından geçici olarak durdurulmasına ya da yayın lisansı iptal edilmesine rağmen yayın yapan gerçek kişiler ile tüzel kişilerin yönetim kurulu üyeleri ve genel müdürü, bir yıldan iki yıla kadar hapis ve bin günden beş bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır. Tüzel kişiler hakkında ayrıca 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 60’ıncı maddesindeki güvenlik tedbirleri uygulanır. İzinsiz olarak faaliyetine devam eden yayın cihaz ve tesisleri Üst Kurulca mühürlenerek kapatılır.” hükmü çerçevesinde işlem yapılacaktır” denildi.

Yayın hakları iptal edilen ve yayıncı kütüğünden çıkarılan kuruluşlar ise şu şekilde:

Radyo Aktif, Işık FM, Rd Tek, Çorlu FM, Rd Ender, Enerji FM, Radyo Şeker, Samsun Klas FM, Körfez FM, Radyo Kocaeli Demokrat, Radyo 45, Mega FM, Radyo Eylül, Radyo Doğuş, Sevgi TV, Radyo Srt FM ve Zile Radyo Güneş.


RTÜK’e üç yeni üye belirlendi: HDP’nin tek üyeliği AKP’ye geçti