Ana SayfaGüncelRusya, İran ve Türkiye genelkurmay başkanları Soçi’de görüştü

Rusya, İran ve Türkiye genelkurmay başkanları Soçi’de görüştü

HABER MERKEZİ – Soçi’de Rusya, Türkiye ve İran liderlerini buluşturacak görüşme öncesi üç ülkenin genelkurmay başkanları bir araya geldi.

Rusya, Türkiye ve İran liderlerinin Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’ne ilişkin konuları masaya yatıracağı görüşmeye bir gün kala Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov ve İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri bir araya geldi.

Görüşme sonrası açıklama Rusya Savunma Bakanlığı’ndan geldi.

Tarafların Suriye’deki mevcut durumu ele aldığı belirtilen açıklamada “gerilimi azaltma bölgelerinin güvenliğinin sağlanması ve siyasi çözüm sürecine geçişi kolaylaştırmak için atılacak adımların ana hatları ile görüşüldüğü” kaydedildi.

Açıklamada “İdlib’de gerilimi azaltma bölgesinde koordinasyonun arttırılması, Suriye’deki kalan DAİŞ ve El-Nusra mensuplarının tamamen tasfiyesi konularında anlaşmaya varıldı” ifadeleri yer aldı.

Dün ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmüştü. Görüşmenin ardından Putin, Suriye’de askeri operasyonların sonuna gelindiğini ifade ederken, Esad ise “Rusya’nın siyasi süreç boyunca dışarıdan başka aktörlerin müdahil olmayacağını sağlayacağına yönelik desteğine güveniyoruz” diye konuşmuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Zimbabve Devlet Başkanı istifa etti
Sonraki Haber
Tutuklu gazeteci Alayumat: Ekmek ve su gibi kitaba ihtiyacımız var