Ana SayfaGüncelSarraf duruşmaya katılmayacak: Sanık, ‘tanık’ mı oldu?

Sarraf duruşmaya katılmayacak: Sanık, ‘tanık’ mı oldu?

HABER MERKEZİ – ABD’de tutuklu bulunan Rıza Sarraf’ın davasına bakan hakim Richard Berman, Sarraf’ın davasının bu hafta görülmeyeceğini, davada yargılanan tek ismin ise eski Halkbank yöneticisi Mehmet Hakan Atilla olduğunu açıkladı. Öte yandan ABD’nin önde gelen gazetelerinden NYT’nin muhabiri Weiser, Sarraf’ın “olası tanıklar” arasında yer aldığını öne sürdü.

ABD’de İran’a yönelik yaptırımları delmek ve kara para aklamak gibi suçlardan 75 yıla kadar hapis cezası ile yargılanan Türkiye ve İran vatandaşı Rıza Sarraf ve eski Halkbank yöneticisi Mehmet Hakan Atilla’nın bulunduğu davada yeni bir gelişme yaşandı.


Sarraf ‘itirafçı’ oldu iddiası: Cezaevinden çıkarıldı, savcılıkla işbirliğine başladı


Reuters’ın haberine göre davaya bakan hakim Richard Berman, olası jüri üyelerine, Sarraf’ın davasının bu hafta görülmeyeceğini açıklandı.

Berman, yaptığı açıklamada, davada yargılanan tek ismin eski Halkbank yöneticisi Mehmet Hakan Atilla olduğunu belirtti.

Davanın seyrine karar verecek jüri üyelerinin seçiminin bugün tamamlanmasının ardından, jürili davanın 4 Aralık günü görülmeye başlanması öngörülüyordu.

NYT muhabiri: Olası tanıklardan biri Rıza Sarraf

Öte yandan ABD’nin önde gelen gazetelerinden New York Times’ın Manhattan bölgesi adli muhabiri Benjamin Weiser, Sarraf’ın olası tanıklar listesinde olduğunu iddia etti.

Weiser, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, olası jüri üyelerine duruşma sırasında adı geçebilecek “olası tanıklar”, şirket ve yer isimlerinin yer aldığı 10 sayfa uzunluğunda bir liste verildiğini ifade etti.

Weiser’ın aktardığına göre listedeki son isim Rıza Sarraf olarak kayıtlara geçti.

Muhabir, Sarraf’ın listede isminin geçmesinin davada sadece adı anılacağı veya tanık olacağı anlamına geldiğini belirtti.

Davanın adı değiştirildi

Yaşanan bu gelişmelerin ardından davanın adının değiştirildiği de bildirildi.

DHA’nın haberine göre daha önce “ABD Sarraf’a karşı” olan dava adı, “ABD Atilla’ya karşı” olarak değiştirildi.

Haberde, hakim Richard Berman’ın, jüri seçimi sırasında adaylara bilgi verirken “Sizin jürilik yapacağınız davada bir tek Mehmet Hakan Atilla yargılanacaktır” dediği ifade edildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yoksulluk sınırı 5 bin 100 lirayı aştı
Sonraki Haber
Demirtaş'tan Tahir Elçi mesajı