Ana SayfaGüncelSarraf, tanık olarak ilk kez bugün ifade verecek

Sarraf, tanık olarak ilk kez bugün ifade verecek

HABER MERKEZİ – ABD’nin İran’a yönelik ambargoyu delme ve kara para aklama suçlamalarıyla ABD’de başlayan davanın bugünkü duruşmasında Rıza Sarraf’ın tanık olarak ifade vermesi bekleniyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) İran’a yönelik yaptırımlarını yasa dışı yollarla delme, rüşvet ve para aklama suçlamasıyla ABD’nin New York kentinde başlayan ve Rıza Sarraf’ın sanıkken tanık olduğu davanın jürili duruşmalarında ilk oturum tamamlandı.

Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla ilk oturumda sanık olarak hakim karşısına çıkarken, bugün gerçekleştirilecek oturumda Rıza Sarraf’ın tanık olarak ifade vermesinin beklenildiği bildirildi.

Hakkındaki suçlamaları kabul eden Sarraf’ın Atilla’ya karşı tanıklık yapacağını duyuran dava hakimi Richard Berman oldu.

Sarraf halen cezaevinde

Öte yandan Hürriyet muhabiri Razi Canikligil’in haberine göre Rıza Sarraf’ın nerede olduğu da öğrenildi.

Duruşmayı New York’ta mahkeme salonundan takip eden muhabir, Savcı Yardımcısı Sid Kamaraju ile hakim Richard Berman arasında geçen bir diyaloğu aktardı.

Buna göre Kamaraju, Sarraf’ın bugün tanıklık yapacağı duruşmaya nasıl getirileceğini öğrenmek istedi; ‘Kolluk kuvvetleri tarafından mahkemedeki hücre bloğundan çıkarıldıktan sonra jüri önünden kelepçeli olarak mı geçirileceğini’ sordu.

Hürriyet de kullanılan bu ifadelere dayanarak Sarraf’ın halen cezaevinde tutulduğunu yazdı.

Sarraf bugün ifade verecek

Davanın ilk gününde tanıklar da dinlenmeye başlandı. Atilla’yı New York’taki havalimanında gözaltına alan FBI ajanı ve İran yaptırımlarını inceleyen kurumdan bir yetkili dinlendi.

Bugünkü duruşma kapsamında ise Rıza Sarraf’ın tanık olarak ifade vermesi beklenildiği bildirildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Türkiye bir seçim yapacak: ABD Dışişleri Bakanı'ndan Türkiye'ye İran mesajı
Sonraki Haber
Türkiye'den AİHM'e 130 sayfalık HDP savunması