Ana SayfaGüncelSarraf’ın iddialarının ardından hükümetten ilk açıklama

Sarraf’ın iddialarının ardından hükümetten ilk açıklama

HABER MERKEZİ – ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını yasa dışı yollarla delmekle suçlanan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın yargılandığı davada suçunu kabul eden ve tanık olan Rıza Sarraf’ın iddialarını değerlendiren Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Rıza Sarraf’ın “baskıyla iftiracı haline geldiği” yorumunda bulundu. Bozdağ, Kılıçdaroğlu’nun iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada ise “Kılıçdaroğlu, bugün Türkiye’nin ulusal güvenlik sorunu haline gelmiştir” diye konuştu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) İran’a yönelik yaptırımlarını yasa dışı yollarla delme, rüşvet ve para aklama suçlamasıyla ABD’nin New York kentinde Salı günü başlayan davada, Rıza Sarraf dün savcılığın tanığı olarak ilk kez jüri karşısına çıktı.

Sarraf, Hakan Atilla’nın Halkbank’ta yaptırım kurallarıyla ilgili en bilgili kişi olduğunu ve eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’a 45-50 milyon euro ve 7 milyon dolar rüşvet verdiğini söylemesinin yanında, dönemin Avrupa Birliği (AB) Bakanı Egemen Bağış’ın kendisine Aktifbank’ta hesap açılması için bankanın CEO’suyla görüşme ayarlamaya yardım ettiğini de öne sürdü.


Rıza Sarraf: Zafer Çağlayan’a 45 -50 milyon euro ve 7 milyon dolar rüşvet verdim


Bu iddiaların ardından hükümet cephesinden ilk açıklama ise Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ’dan geldi.

Davaya ilişkin “ABD’de yargı eliyle bir tiyatro ortaya konuyor” diyen Bozdağ, “İftiralarla hedefe varamayacaklar. Cumhurbaşkanımızın Türk halkı nezdindeki saygısını ve sevgisini yok edemeyeceklerdir” diye konuştu.

Bozdağ, Sarraf’ın baskıyla iftiracı haline geldiğini iddia etti ve dava hakkında şu sözleri kaydetti:

ABD’de yargı eliyle bir tiyatro ortaya konuyor. CHP eliyle Türkiye’de bir başka tiyatro oynanıyor. Bir dava düşünün yargılayan hakim FETÖ’nün organizasyonuna katılmış. Hem CHP’li bir milletvekili hem başka bürokratın ismi geçiyor. Tanık olarak dinliyor bir tanesini o da FETÖ’cü. Ben bir adalet beklemiyorum oradan FETÖ’nün Türkiye’de başaramadığı organizasyonun orada neticenlendirilmesi gibi bir sonuç gözüküyor orada. Bu daha başlangıç daha ne iftiralar ortaya atacaklar. İftiralarla hedefe varamayacaklar. Cumhurbaşkanımızın Türk halkı nezdindeki saygısını ve sevgisini yok edemeyeceklerdir.

“Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin ulusal güvenlik sorunu haline gelmiştir”

Hükümet Sözcüsü, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakınlarının Man Adası’na yüklü miktarda para yolladığına yönelik iddialarına ilişkin de konuştu.

Bozdağ, “Kılıçdaroğlu, bugün Türkiye’nin ulusal güvenlik sorunu haline gelmiştir, milli bir sorunu haline gelmiştir. Yaptıkları yenilir yutulur şeyler değildir. Ülkesine devletine milletine her gün iftira yoluyla zarar veren bir kişiyle karşı karşıyayız” dedi.

Öte yandan Hükümet Sözcüsü, açıklanan belgeleri “iftira” olarak nitelendirdi, ancak yine de Kılıçdaroğlu’nun belgeyi kimden aldığını açıklaması gerektiğini ifade etti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Sarmaşık'ın yönetmeninden yeni film: 'Kelebekler', Sundance'de yarışacak
Sonraki Haber
Çavuşoğlu'ndan Afrin açıklaması