Ana SayfaToplumsal CinsiyetSebahat Tuncel’den 25 Kasım mesajı

Sebahat Tuncel’den 25 Kasım mesajı

HABER MERKEZİ – 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü dolayısıyla bir mesaj gönderen tutuklu DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, “Kadınlar olarak umudu kuşanarak; tüm zorluklara rağmen erkek egemen sistemin bize dayattıklarına biat etmeden itirazımızı daha güçlü bir sesle dile getireceğiz” dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü vesilesiyle kadınlara mesaj gönderdi.

JinNews’in haberine göre Tuncel, tutuklu bulunduğu Kocaeli Kandıra 1 No F Tipi Cezaevi’nden mektup aracığıyla mesajını paylaştı.

“Biz zindanlardaki kadınlar olarak, erkek-devlet şiddetinin en sistematik yaşandığı mekanlardan kadınların sesine ses veriyoruz. Faşizme karşı direnen tüm kadınları sevgiyle selamlıyoruz” sözleri ile başlayan mektuptan bir bölüm şöyle:

Kadınlar olarak umudu kuşanarak; tüm zorluklara rağmen erkek egemen sistemin bize dayattıklarına biat etmeden itirazımızı daha güçlü bir sesle dile getireceğiz. Kadınların sokaklarda ‘Dünya yerinden oynar kadınlar birlik olsa’ sloganının pratikte yaşam bulması için dayanışmayı büyütmek zorundayız. Yaşadığımız ayrımcılığa ve şiddete karşı özgürlük mücadelemizi toplumsallaştırmak; evde, sokakta, tarlada, fabrikada, bir araya gelip kadınları örgütleyecek yollar bulmak zorundayız. Bu zorlu ve uzun soluklu mücadele de yer alan tüm kadınları saygı ve sevgi ile selamlıyor, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla tüm kadınlara dayanışma içinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Diyarbakır ve Siirt'te sokağa çıkma yasağı
Sonraki Haber
🎵 | Michael Jackson'ın şarkısını Kürtçe söylediler