Ana SayfaGüncelSoylu’dan TÜYAP’ta Demirtaş’ın kitabını imzalayan yazarlara: Entel değil danteller

Soylu’dan TÜYAP’ta Demirtaş’ın kitabını imzalayan yazarlara: Entel değil danteller

HABER MERKEZİ – İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ‘Seher’ adlı hikaye kitabının gelirini çocukların ve gençlerin eğitim süreci için kullanılacağını açıklayan HDP’nin tutuklu eş genel başkanı Selahattin Demirtaş ve kitap fuarında ‘Seher’i imzalayan yazarlara çattı. Soylu, “Onlar da entel geçiniyorlar. Onlardan entel olmaz, onlardan ancak dantel olur” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon’da yaptığı konuşmada ‘Seher’ adlı hikaye kitabının gelirini çocukların ve gençlerin eğitim süreci için kullanılacağını açıklayan HDP’nin tutuklu Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’la ilgili açıklamalarda bulundu.

Soylu, Demirtaş hakkında “Milletle alay mı ediyor? Kaleminden kan damlayan o kitabına ihtiyaç yok” ifadelerini kullandı.

TUYAP kitap fuarında Demirtaş’a destek amacıyla ‘Seher’i imzalamayan yazarlara da çatan Soylu, “Onlar da entel geçiniyorlar. Onlardan entel olmaz, onlardan ancak dantel olur” diye konuştu.

Soylu’nun konuşması şöyle:

Demirtaş var ya hatırlıyorsunuz değil mi? 6-7 Ekim’de bu ülkede, bu ülkenin çocuklarının katledilmesinin talimatını veren Selahattin Demirtaş. Hapishanede kitap yazmış da bakın bakın riyaya bakın, gelirini çocukların, gençlerin eğitim süreci için kullanacakmış. Şaka ise bu bizim için çok acı bir şaka. Çok net söylüyorum. Milletle alay mı ediyor? Madem bu ülkenin çocuklarını, gençlerini o kadar düşünüyordun, partinin belediyelerinden gençlerin daha götürülmesine engel olsaydın ya. Çocukları okul önlerinden dağa kaçıran terör örgütüne destek olacağına onlara lanet okusaydın ya. Diyarbakır Belediyesi bahçesinde çocuklarının dağdan getirilmesini isteyen annelerin kurduğu çadıra uğrayıp onlara bir destek olsaydın ya.

Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlüdür ve çocuklarını eğitmek için onun parasına da, puluna da, onun kaleminden kan damlayan o kitabına da bizim ve çocuklarımızın ihtiyacı yok. Senin borazanlığını yaptığın örgütün yakıp yıktığı okulları, kütüphaneleri, spor salonlarını biz şimdi yeniden yapıyoruz.

TÜYAP Kitap Fuarı’nda birileri onun adına kitap imzalamışlar. Onlar da entel geçiniyorlar. Onlardan entel olmaz, onlardan ancak dantel olur.




Önceki Haber
AKP ‘kaynağı’ özelleştirmeyle sağladı: 15 yılda 60 milyar dolarlık kamu malı satıldı
Sonraki Haber
Türkiye, 2016’da sivil ölümlerin en çok yaşandığı beş ülkeden biri