Ana SayfaGüncelSoylu’ya göre Rakka operasyonu ‘senaryo’: ‘Hiç kan akmadı, IŞİD üfürmüş gibi çıkıp gitti’

Soylu’ya göre Rakka operasyonu ‘senaryo’: ‘Hiç kan akmadı, IŞİD üfürmüş gibi çıkıp gitti’

HABER MERKEZİ – DSG’nin Rakka’yı IŞİD’den kurtardığı operasyona ilişkin konuşan İçişleri Bakanı Soylu, “DEAŞ’la PKK’yı, PYD’yi el ele veriyor. Hiç kan akmadan hiçbir şey olmadan DEAŞ oradan hani üfürmüş gibi çıkıp, gidiyor. Bu senaryoya da bizim inanmamızı istiyorlar” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Şalpazarı AKP İlçe Teşkilatı  5’inci Olağan İlçe Kongresi’ne katıldı.

Daha önce PKK ile mücadele noktasında çeşitli dönemlerde tarihler veren Soylu bu kez de bu kışı işaret etti.

Soylu, “Bu kış ya açıkta kalacaklar ya da donacaklar. Ellerinden unlarını da ekmeklerini de ne varsa onları almak için arkadaşlarımız büyük bir mücadele ortaya koyacaklar” dedi.

“Batı’lı güçleri Türkiye üzerine oyun oynamakla” suçlayan Soylu, Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) Rakka’yı IŞİD’den kurtardığı operasyona ilişkin de ilginç açıklamalarda bulundu.

Soylu, “DEAŞ’la PKK’yı, PYD’yi el ele veriyor. Ondan sonra da hiç kan akmadan hiçbir şey olmadan DEAŞ oradan hani üfürmüş gibi çıkıp, gidiyor. Bu senaryoya da bizim inanmamızı istiyorlar” ifadelerini kullandı.

Soylu’nun açıklamaları şöyle:

Rakka’da son oynanan oyunu hep birlikte gördük. Yaptıkları şu, güya DEAŞ var orada, güya Rakka’yı elinde tutuyor. Sonra binlerce kilometre öteden dünyanın en büyük küresel gücü olan Amerika devreye giriyor. DEAŞ’la PKK’yı, PYD’yi el ele veriyor. Ondan sonra da hiç kan akmadan hiçbir şey olmadan DEAŞ oradan hani üfürmüş gibi çıkıp, gidiyor. Bu senaryoya da bizim inanmamızı istiyorlar. Aklımızı biz, peynir ekmekle yemiş falan değiliz. Senaryo, çok açıktır. Akıllarınca, orada PKK’yı, PYD’yi güçlendirmeye çalışıyorlar. ‘4 bin TIR’ı aşan silahı o bölgeye niçin getirdiniz?’ diye soruyoruz. Yanıt yok. Niçin getirdiğiniz o bölgeye? DEAŞ gitti. Kimle savaşacaksınız? Orada 6 tane hava üssü kurdunuz. Bu üsleri kim için kurdunuz? DEAŞ gitti, bu kadar hazırlığı niçin yaptınız? Bu bölgeyi kendi çizdiğiniz kalemlerle istediğiniz gibi düzeltme hakkını elde ettiğinizi zannediyorsunuz; ama yanılıyorsunuz. Türkiye’nin üzerine oynayan Batılı güçlere sesleniyorum. Tarihin tokadını yiyeceksiniz. Bakın, büyük bir hayal kırıklığına uğrayacaksınız ve bu coğrafyadan büyük maliyetlerle ayrılacaksınız. Müttefikimiz Amerika’ya buradan söylüyorum. Niçin bu üsleri kurduğunu müttefiksek bize söyleyeceksin. Bizim, size söyleyeceğimiz bir cümle var. Bu ülke ve bu coğrafyanın üzerinde oyun oynama anlayışını bırakın. Türkiye’yi kandıramazsınız artık. Ne Türkiye eski Türkiye ne dünya eski dünya.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
OHAL'de cezaevleri: Maltepe'de trans tutuklu darp edildi
Sonraki Haber
Yüksekdağ’ın gözaltındaki ifadesi de dava konusu oldu