Ana SayfaToplumsal Cinsiyet‘Tahrik’ olmuşlar: Bahçelievler Voleybol Takımı yöneticisine protokol tribününde erkek şiddeti

‘Tahrik’ olmuşlar: Bahçelievler Voleybol Takımı yöneticisine protokol tribününde erkek şiddeti

HABER MERKEZİ – Bahçelievler Voleybol Takımı İdari Menajeri ve Başkanvekili Büşra Nur Yalçın, Yeşilyurt Spor Kulübü Başkanı ve erkek taraftarlar tarafından önce sözlü tacize ardından da şiddete maruz kaldı. Yeşilyurt Kulübü Basın Danışmanı Tayfun Akyüz ise olayı “Uzun süren sevinçler yaşadı. Adeta tahrik edildik” sözleri ile savundu.

Türkiye Kadınlar Voleybol 1’inci Ligi’nde Bahçelievler ve Yeşilyurt arasında oynanan maçta, Bahçelievler Voleybol Takımı İdari Menajeri ve Başkanvekili Büşra Nur Yalçın, darp edildi.

Bahçelievler Voleybol Takımı’nın 3-0 kazandığı maçta, protokol tribününde yer alan Yalçın maçta yaşanan bir olaydan sonra ortamın gerilmeye başladığını belirtti.

‘Yumruk attılar, yere düştüm tekmeyle vurdular’

Bununla birlikte Yeşilyurt Başkanı’nın kendisine küfür ve hakaret etmeye başladığını söyleyen Yalçın, yaşananları ve uğradığı şiddeti şöyle anlattı:

Daha sonra küçük kızlara bağırdı. Güvenlikler, benim velilerime ve çocuklarıma doğru koştu. Ben de yerimden kalktım ve devreye girdim. ‘Ne yapıyorsunuz siz’ dedim. Daha sonra Yeşilyurt taraftarları ve başkanı bana yumruk attılar. Güvenlikler beni ittirdi, kolumdan tutmaya çalıştı. Başkanın koruması denilen kişi, burnuma yumruk attı. Burnum kanamaya başladı. Yere düştüm, bana tekmeyle vurmaya başladılar. Bu durumu gören antrenör arkadaşlar tribüne fırladılar, ortalık karıştı.

Yalçın, olay sonrası darp raporu aldığını ve karakola giderek şiddet uygulayan kişiler hakkında şikayetçi olduğunu ifade etti.

‘Bir kadına yakışmayacak tavırlar sergiledi’

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Yeşilyurt Spor Kulübü, olayların sorumlusu olarak Büşra Nur Yalçın’ın agresif tavırlarını gösterdi.

Yeşilyurt Kulübü Basın Danışmanı Tayfun Akyüz ise Yalçın’ın ‘bir kadına yakışmayacak’ tavırlar sergilediğini ileri sürerek; “Önce sahadaki 18 numaralı oyuncuları provoke etti. Her sayıdan sonra uzun süren sevinçler yaşadı. Adeta tahrik edildik. Protokol tribünündeki bayan da agresifti ve küfürlü konuşmaları vardı. Kendilerini uyardık. Ama sakinleşmediler ve ortalık karıştı. Bir kadına yakışmayacak hareketlerde bulundular. Asbaşkanımız Alper Varınca’ya tekme attı. Kendisi burnunun kırıldığını söylemiş ama raporlarda böyle bir şey yok. Şoförümüz ve bazı yöneticilerimiz olayda yaralandılar ve kendilerinden şikayetçi olacağız” şeklinde konuştu.

Previous post
İmara açılarak yok edilen bir ada: Yassıada
Next post
"Ekoloji kadınsız olmaz": Diyarbakırlı kadınlar görünürlük için pedallıyor