Ana SayfaGüncelTarsus’taki ‘gizemli’ kazı bir yılın ardından sona erdi

Tarsus’taki ‘gizemli’ kazı bir yılın ardından sona erdi

HABER MERKEZİ – Tarsus’ta bir evde özel harekat polisleri gözetiminde 1 yıldır süren ‘esrarengiz’ kazının sona erdiği açıklandı. C

Mersin’in Tarsus ilçesinde yaklaşık 1 yıldır devam eden kazı ile ilgili ‘gizem’ son günlerde gelen açıklamalar ile gündeme otururken, evdeki kazının sonlandırıldığı duyuruldu.

Tarsus’ta 82 Evler Mahallesi’ndeki bir evin bahçesinde başlatılan ve 1 yıldır ‘gizlilik’ içinde sürdürülen kazının sonlandırıldığını, olayı uzun zamandır takip eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı açıkladı.

CHP’li vekil, bugün akşam saatlerinde kazı alanına gelerek brandalarla kapatılan alana girdi.

Burada görevlilerle konuşan Atıcı,çıkışta yaptığı açıklamada kazının sona erdiğinin kendine söylendiğini anlattı:

Burada bir arkeoloğun bir çalışma yapması gerekiyordu. ‘Burada bir İncil arıyoruz, yeraltı şehri arıyoruz’ demeleri lazımdı. Millete açık açık söylenmesi lazımdı. Bir şey bulduysak davul zurnayla duyurmalıydık. Buraları kapattılar, yer altını açtılar. Bütün evlerin duvarlarını çatlattılar. Burası milletin yeriyse milletten gizli iş yapılmaz. Kazının bittiğini, kapatma emrinin verildiğini söylediler. İçeride arkadaşlardan bir kısmı da tepki de gösterdi. Bununla ilgili daha önce tehditler de aldık.

Kazıya dair

Mersin’in Tarsus ilçesi 82 Evler Mahallesi’ndeki bir evin bahçesinde başlatılan kazı, gizlilik içinde 1 yıldır devam ediyordu.

Kazı büyüdükçe mahallede göçükler meydana gelmiş, bu nedenle yol bile çökmüştü.

Mahalleli, 1 yıldır polis korumasında devam eden kazı için “Ne olduğu belli değil” diyordu.

Gizlilik kararı içinde birinci yılını dolduran kazıyla ilgili birçok iddia ortaya atıldı.

Cinayet iddiaları, kazının arkeolojik olduğu, Kayıp İncil’in arandığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nın işin içinde olduğu bu iddialar arasındaydı.


Konuyla ilgili daha detaylı bir habere aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz:

‘Yer altı şehrine açılan kapı, Kayıp İncil, Vatikan, cinayet ve MİT’: Bir yıldır kazının sürdüğü Tarsus’taki ‘gizemli’ evde ne oluyor?