Ana SayfaDünyaTeksas’ta kiliseye saldırı: 26 kişi yaşamını yitirdi

Teksas’ta kiliseye saldırı: 26 kişi yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – ABD’nin Teksas eyaletindeki bir kiliseye yönelik düzenlenen silahlı saldırıda 26 kişi yaşamını yitirdi, 20 kişi ise yaralandı.

ABD’nin Teksas eyaletinde yer alan Sutherland Springs’teki bir kilisede yerel saatle 11.20 civarında silahlı saldırı gerçekleşti.

Kurşun geçirmez bir yelek giyen saldırganın ayinin düzenlendiği kiliseye girerek, ateş açtığı bildirildi.

Bu sırada bir vatandaşın kendisine müdahale etmeyi başardığı, silahını düşüren saldırganın arabasına binerek kaçtığı belirtildi.

Saldırgan kısa bir süre sonra ise aracında ölü bulundu. Saldırganın yaşamını nasıl yitirdiği konusunda resmi açıklama yapılmadı.

Amerika merkezli yayın yapan CBS News’de yer alan habere göre saldırıda en az 26 kişi yaşamını yitirirken, 20 kişi ise yaralandı.

ABD basını, polis kaynaklarına dayandırdığı haberlerde, saldırganın 26 yaşındaki Devin Patrick Kelley olduğunu duyurdu.

ABD’de ulusal yas ilan edildi

ABD’de ülke genelinde ulusal yas ilan edilirken, ABD Başkanı Donald Trump, saldırının bireysel silahlanma ilgili olmadığını savunarak, gelen ilk bilgilere göre saldırganın “akıl sağlığının bozuk” olduğunu söyledi.

Teksas Valisi Greg Abbott ise gazetecilere yaptığı açıklamada, kilisedeki silahlı saldırıda yaşamını yitirenlerin yaşlarının 5-72 arasında olduğunu söyledi.

ABD’nin Nevada eyaletinde bulunan Las Vegas kentinde, 1 Ekim’de bir müzik festivaline düzenlenen silahlı saldırıda 58 kişi yaşamını yitirmişti.

31 Ekim’de ise New York’ta bisiklet yoluna giren bir kamyonet sürücüsünün yol üzerindekilere çarpması sonucu 8 kişi yaşamını yitirmişti.


Karınca Dış Haberler