Ana SayfaDünyaTimes’ın Suriye iddiası: Erdoğan, rejime danışmadan Kürt güçlere saldırmama sözü verdi

Times’ın Suriye iddiası: Erdoğan, rejime danışmadan Kürt güçlere saldırmama sözü verdi

HABER MERKEZİ – Times gazetesi, Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Erdoğan’ın, Türk ordusunun rejime danışmadan Suriye’de Kürt güçlere müdahalede bulunmayacağı yolunda Rusya ve İran’a söz verdiğini iddia etti.

Britanya merkezli Times gazetesinin bugünkü “Suriye’de final” başlıklı başyazısında, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye politikasına ilişkin bir iddia ortaya atıldı.

BBC Türkçe’nin aktardığı habere göre Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin katılımıyla Çarşamba günü yapılan Soçi’de yapılan üçlü Suriye zirvesine değinilen yazıda, “Beşar Esad’ı (Suriye Devlet Başkanı) iktidarda tutmak barış için ödenen çok ağır bir bedel” yorumu yapıldı.

“Suriye’nin geleceğine savaş alanında değil müzakere masasında karar verilmeli. Vladimir Putin bunu biliyor” cümleleriyle başlayan yazıda, Beşar Esad hakkında ise “Bugüne dek uzmanlığı cinayetler ve kitlesel tutuklamalar oldu” ifadesi yer aldı.

‘Rejime danışmadan müdahale edilmeyecek’

Times; Rusya, Türkiye ve İran liderlerinin hiçbir dış gücün Esad’ın açık onayı olmadan Suriye’de müdahalede bulunmasına izin verilmemesi gerektiğinde de anlaştıklarını öne sürdü.

Gazeteye göre burada özellikle atıf yapılan ülke, geçen yıl sivillere karşı kimyasal silah kullanıldığı gerekçesiyle Suriye’de bir hava üssünü bombalayan ABD.

Başyazı şöyle devam etti:

Sayın Erdoğan da, Türk ordusunun Şam yönetimine danışmadan Suriye’de Kürt güçlere saldırmayacağı yolunda söz verdi. Rusya, Türkiye ve İran Soçi Antantı ile Esad’ın otoritesini artırmak ve onun ülkesinin sınırlarını kontrol edebildiğini göstermek istiyor. Sayın Putin de bunun karşılığında Esad’dan, barış görüşmelerine ‘yapıcı şekilde katılacağı’ sözünü almışa benziyor. Bu da, Suriye’nin kuzeyindeki muhalif gruplarla diyaloğa girmenin kabulü anlamına geliyor.


Erdoğan’dan ‘Ankara-Şam yakınlaşır mı?’ sorusuna yanıt


Soçi’deki üçlü Suriye zirvesinin ardından Türkiye dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Erdoğan, Şam ile Ankara yönetimlerinin yakınlaşabileceği sinyali vererek, “Siyasetin kapıları, son ana kadar her zaman açıktır” demişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gazeteciler Erdoğan Alayumat ve Nuri Akman için 45’er yıl hapis istemi
Sonraki Haber
Eski Bakan Günay: Sarraf Davası bazı çevreleri tedirgin ediyor