Ana SayfaÇalışma YaşamıTrump’a el işareti yapan kadın işinden kovuldu: ‘Kötü gidişata dair bir şey söyleme fırsatımdı’

Trump’a el işareti yapan kadın işinden kovuldu: ‘Kötü gidişata dair bir şey söyleme fırsatımdı’

HABER MERKEZİ – ABD Başkanı Donald Trump’ın konvoyunun arkasından el işareti yapan Juli Braskman, işinden bu sebeple kovuldu. Şirket konu ile ilgili açıklama yapmayı reddederken, Braskman “Pişman değilim, bu ülkemizin kötü gidişatına dair bir şeyler söyleme fırsatımdı” dedi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Virginia eyaletinde, 28 Ekim’de bisiklet süren Juli Briskman isimli kadın, ABD Başkanı Donald Trump’ın konvoyunun geçtiği sırada arkalarından el işareti yapmıştı.

Briskman el işareti yaparken çekilen fotoğrafının sosyal medyada yayılması üzerine, Akima LLC’deki (bir müdendislik şirketi) işverenlerinin fotoğraftakinin kim olduğunu teyit etmek için kendisi ile görüştüklerini aktardı.

Kendisine “fotoğrafların şirketin sosyal medya politikasına uymadığı için silinmesi gerektiğinin” söylenmesi üzerine ise Briskman şirkete, “fotoğrafın mesai saatleri sırasında çekilmediğini, sosyal medya hesaplarında şirketten bahsedilmediğini” belirtti.

‘Pişman değilim, kötü gidişata dair bir şeyler söyleme şansımdı’

Akima LLC isimli şirket, buna rağmen bir gün sonra kadını işten çıkardı.

Briskman, işini kaybetmesine karşın pişman olmadığını söyledi ve şöyle konuştu:

Birçok açıdan her zamankinden daha iyiyim. Ülkemizin gidişatına kızgınım, şaşkınım. Bu, benim kötü gidişata dair bir şeyler söyleme fırsatımdı.

Şirket ise basına açıklama yapmayı reddetti.