Ana SayfaDünyaTürkiye’nin ardından Suudi Arabistan’ın da Rusya’dan S-400 satın alacağı duyuruldu

Türkiye’nin ardından Suudi Arabistan’ın da Rusya’dan S-400 satın alacağı duyuruldu

HABER MERKEZİ – Rusya Askeri-Teknik İşbirliği Kurumu, Rusya ve Suudi Arabistan’ın S-400 füze savunma sistemi sevkiyatını öngören anlaşmayı imzaladığını açıkladı.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Rusya Askeri-Teknik İşbirliği Kurumu sözcüsü, Suudi Arabistan’a S-400 sistemleri sevkiyatını öngören anlaşmanın Mayıs ayında imzalandığını ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz’in 5 Ekim’de Moskova’da yaptığı görüşmelerin sonunda Riyad’a S-400 füze savunma sistemleri satışı konusunda prensip anlaşmasına varılmıştı.

NATO uyarmış, Türkiye Rusya’dan S-400 satın almıştı

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli de geçtiğimiz Pazar günü Türkiye’nin Rusya’dan S-400 savunma sistemlerinin satın alındığını “ O iş bitti, S-400 füzeleri satın alınmıştır. Bundan sonra artık detaylar” sözleriyle duyurmuştu.

Ancak Türkiye’nin bu kararı, NATO tarafından olumlu karşılanmamıştı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan NATO Askeri Komite Başkanı Petr Pavel, Türkiye’nin S-400 alma kararının ‘sonuçları’ olacağı konusunda uyarıda bulunmuştu.

Pavel, “Ülkeler, karar almakta bağımsız olduğu gibi, aldıkları kararın sonuçlarıyla yüzleşmekte de bağımsızdır” ifadelerini kullanmıştı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert ise “Türkiye bahsedildiği gibi S-400’leri alırsa bu standartlara uymaz ve tabi ki bu bizim için kaygı verici bir durum” demişti.

Previous post
10 Ekim Katliamı’ndan yeni görüntüler: Zırhlı araçlar insan parçalarının üzerinden geçiyor
Next post
Antropolog Sibel Özbudun: Erdoğan'ın sözlerinin bir adım sonrası kısırlaştırmaya varır