Ana SayfaGüncelTutuklu gazeteci Alayumat: Ekmek ve su gibi kitaba ihtiyacımız var

Tutuklu gazeteci Alayumat: Ekmek ve su gibi kitaba ihtiyacımız var

HABER MERKEZİ – Bafra T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan dihaber muhabiri Erdoğan Alayumat, cezaevinden gönderdiği mektubunda 15 gündür gazete alamadıklarını, kitaplarının ise “yasaklı” olduğu gerekçesiyle verilmediğini söyledi. Alayumat, “Burada ekmekten ve sudan bile daha değerli olan kitaba çok ihtiyacımız var” dedi.

Hatay-Antep sınır hattında haber takibi yaptıkları sırada “makul şüphe” gerekçesiyle gözaltına alınan ardından “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Medya Haber Ajansı (dihaber) muhabiri Erdoğan Alayumat, “Görülmüştür” ekibine mektup gönderdi.

Bafra T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Alamuyat cezaevinde yaşadıklarını anlattığı mektubunda 15 gündür gazete alamadıklarını, kitapların ise “yasaklı” olduğu gerekçesiyle verilmediğini söyledi.

Bafra T Tipi Cezaevi’ne sevk edilmeden önce kaldığı Hatay Cezaevi’nde 11 gün boyunca hücrede tutulduğunu ve hiçbir hakkının verilmediğini anlatan Alayumat, mektubunda şu ifadeleri kullandı:

Dışarı ile bağlantım tamamen kesildi. (mektup, telefon, görüş) haklarım elimden alındı. Bundan kaynaklı sıkıntılı günler geçirdiğimi söyleyebilirim. Tarsus’a sürgün edildikten sonra da bu sıkıntılar devam etti. Uzun süre gazete okuyamadım ki bu bir gazeteci için en büyük işkencedir. Sadece ana akım medyanın haberlerini radyodan dinlemek zorunda kaldım. Uzunca bir süre bunun üzerine haklarımızın verilmesi için uğraş vermek zorunda kaldık. Bunun sonucunda istediğimiz gazeteleri alabildik. Tabi bunun için de bir bedel ödemek zorunda kaldık. Ancak kazanım bile verdiğimiz bedele değer. Arada 10 günlük kısa bir süre geçtikten sonra ise Bafra’ya sürgün edildim. Gerekçesi senin de tahmin edebileceğin gibi komik bir gerekçeydi. Yani ‘güvenlik’ gerekçesi ile ben ve gazeteci arkadaşım Serkan Erdoğan Bafra’ya sürgün edildik. Tarsus’ta yaşadığımız her şey sıfırlanmış gibi sanki. Yaklaşık 15 gündür gazete okuyamıyoruz. Bunun için çabalarımız devam ediyor.

3 ayda 3 cezaevi değiştirdim. Burada çok şeye ihtiyacımız yok ancak ekmek ve sudan bile daha değerli olan kitaba çok fazla ihtiyacımız var.

Hatay-Antep sınır hattında haber takibi yaptıkları sırada “makul şüphe” gerekçesiyle gözaltına alınan dihaber muhabiri Erdoğan Alayumat, 14 günlük gözaltı süresinin ardından 27 Temmuz’da “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklanmıştı.

Önce Hatay Cezaevi’ne gönderilen Alayumat ardından Tarsus T Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edilmişti.

Alayumat, Tarsus Cezaevi’nde gardiyanlar tarafından “ayakta sayım” vermediği gerekçesiyle darp edilmiş ve yerlerde sürüklenerek hücreye konulmuştu.

Saldırıya uğramasına rağmen bir de disiplin cezasına çarptırılan ve 1 ay aile görüş yasağı getirilen Alayumat bu kez de Bafra Cezaevi’ne sevk edildi.




Önceki Haber
Rusya, İran ve Türkiye genelkurmay başkanları Soçi’de görüştü
Sonraki Haber
Halkbank Eski Genel Müdür Yardımcısı Atilla hakim karşısında: 'Çıkar çatışması' soruları