Ana SayfaGüncelTÜYAP’ta Demirtaş’ın ‘Seher’ine yoğun ilgi

TÜYAP’ta Demirtaş’ın ‘Seher’ine yoğun ilgi

HABER MERKEZİ – 36. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı bugün başlarken, tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yazdığı “Seher” kitabının imza etkinliğine yoğun ilgi vardı.

36. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nın ilk gününde, tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın cezaevinde yazdığı ve Dipnot Yayınlarından çıkan “Seher” kitabı yazarlar ve şairler tarafından imzalandı.

Yazar Burhan Sönmez, Gaye Boralıoğlu, Hüseyin Kıran, Jaklin Çelik, Mehmet Said Aydın, Müge İplikçi, Seray Şahiner, Şeyhmus Diken, Yavuz Ekinci ve HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder gibi isimlerin yer aldığı etkinliğe yüzlerce kişi katıldı.

Yoğun ilginin olduğu imza standında, “Seher” kitabının 11. baskısı okurla buluştu.

“Seher” hakkında

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın cezaevinde kaleme aldığı hikâyelerini içeren “Seher”, 16 Eylül’de raflardaki yerini almıştı.

12 öykünün yer aldığı kitabı, yazarı Demirtaş, “Kitabı kadınlara ithaf ettim ama mesaj erkeklere” sözleriyle tarif etmişti.

Yazar Zülfü Livaneli ise kitap için, “Acılar karşısında duyarlı bir yüreğin çığlığını yansıtan bu öyküler, siyasetten çok daha derin bir insani damara dokunuyor” diyor.




Önceki Haber
'Bahçeli'nin fedaileri yaptı': TÜYAP'ta Kırmızı Kedi Yayınevi'nin yazarına saldırı
Sonraki Haber
Genelkurmay Başkanı, kuvvet komutanlarıyla beraber Yüksekova'da