Ana SayfaGüncelÜç ilde ev baskınları: 20 kişi gözaltına alındı

Üç ilde ev baskınları: 20 kişi gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – Ankara, Kocaeli ve Urfa’da düzenlenen ev baskınlarında aralarında HDP yöneticileri ile Barış Grubu üyesi Seydi Fırat’ın da olduğu 20 kişi gözaltına alındı.

Ankara’da sabah saatlerinde düzenlenen ev baskınlarında aralarında PKK lideri Abdullah Öcalan’ın çağrısı üzerine 1999’da Türkiye’ye gelen Birinci Barış Grubu üyesi Seydi Fırat’ın da olduğu 10 kişi gözaltına alındı.

Gözaltında alınanlardan ismi öğrenilenler şöyle: Seydi Fırat, Medeni Karadağ, Sadık Yıldız, Sinan Çiftçi, Nezir Karaman, Fatma Kınalı, Hande Kaya, Celal Demir.

Kocaeli’de 3 HDP’li gözaltında

Kocaeli’de de sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclisi (PM) üyesi Hüseyin Göze, HDP Dilovası İlçe Eşbaşkanı Kadir Demir ve HDP Kocaeli eski İl Eşbaşkanı Ayten Yılmaz gözaltına alındı.

HDP’lilerin hangi gerekçeyle gözaltına alındığı öğrenilemezken, 3 kişinin İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü belirtildi.

Gözaltına alınan 3 kişi hakkında 24 saat gözaltı kısıtlılık kararı bulunduğu bildirildi.

Urfa 7 gözaltı

Urfa’nın merkez ile Suruç, Ceylanpınar ve Viranşehir ilçelerinde yapılan ev baskınlarında aralarında ilçe eşbaşkanlarının da olduğu 7 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 7 kişiden isimleri öğrenilenler şöyle: Osman Ay, Mizgin Dağtekin, Viranşehir DBP ilçe eşbaşkanları Hoşnav Ata ve Hüseyin Oğaç, DBP eski PM Üyesi Salih Sağış.


Gözaltına alınan Fikret Başkaya serbest bırakıldı


 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Giresun Adası'ndaki kazılar: Adanın tarihte bir dini merkez olduğu belirlendi
Sonraki Haber
Melih Gökçek'in yaptırdığı dinozor maketi kaldırıldı