Ana SayfaÇalışma YaşamıVeli Saçılık: Ferman Vali’nin ise sokaklar bizimdir

Veli Saçılık: Ferman Vali’nin ise sokaklar bizimdir

HABER MERKEZİ – Ankara Valiliği’nin 239 gündür açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için yapılan destek eylemlerini gerekçe göstererek, ‘eylem yasağı’nın üç ay süreyle uzatmasına rağmen Yüksel Caddesi’nde “İşimizi geri istiyoruz” eylemi 359’uncu gününe girdi. Eylemde gözaltına alınan Veli Saçılık, “Ferman Vali’nin ise sokaklar bizimdir” dedi.

Ankara Valiliği’nin ‘eylem yasağı’nı üç ay süreyle uzatmasına rağmen Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek talebiyle 239 gündür açlık grevinde olan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek eylemleri sürüyor.

Gülmen ve Özakça’ya destek olmak ve işlerine geri dönmek için Yüksel Caddesi’nde sürdürülen “İşimizi geri istiyoruz” eylemi 359’uncu gününe girdi.

Konur Sokak’ta toplanan eylemciler İnsan Hakları Anıtı’na yürümek istedi, ancak Veli Saçılık, Turgut Türksoy, Simge Aksam, İlker Işık ve Mustafa Keçeli polis tarafından gözaltına alındı.

Müdahale sırasında polisin şiddet kullandığı da kameralara yansıdı.

Veli Saçılık: Ferman Vali’nin ise sokaklar bizimdir

Gözaltına alınanlar yaklaşık bir saat sonra serbest bırakıldı.

Serbest bırakılan Veli Saçılık, Twitter hesabından, “5 Kişi gözaltına alındık. Toplam 1135 TL para cezası kesildi. Ferman Vali’nin ise sokaklar bizimdir” şeklinde bir paylaşım yaptı.


Gerekçe Gülmen ve Özakça’ya destek eylemleri: Ankara’da yasaklar 3 ay uzatıldı


‘Nuriye için koşullar riski arttırıyor’


Previous post
5 Haziran katliamı davası: Kilit sanık Burhan Gök'ün tutuklanması talebine ret
Next post
İspanya'dan Katalan lider Puigdemont için Avrupa çapında tutuklama talebi