Ana SayfaGüncelYıldırım’dan ‘Atatürkçülük’ tarifi: ‘Lafla olmaz, İHA, SİHA üretmekle olur’

Yıldırım’dan ‘Atatürkçülük’ tarifi: ‘Lafla olmaz, İHA, SİHA üretmekle olur’

HABER MERKEZİ – Partisinin grup toplantısında “Atatürkçülük kimsenin tekelinde değildir” diye konuşan Binali Yıldırım, ‘Atatürkçülüğü’ şu sözlerle anlattı: “Tankını, topunu, tüfeğini, uçağını, İHA’sını, SİHA’sını üretirsen, dünyanın en büyük havalimanını yaparsan, işte Atatürkçülük budur.”

AKP Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu.

Yıldırım, konuşmasında Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) yaptığı ziyarete ve AKP’ye yönelik ‘Atatürk’ eleştirilerine değindi.

‘Atatürkçülük lafla değil, SİHA üretirsen olur’

Yıldırım, partisini ve kendisini ‘Atatürkçülük’ üzerinden eleştirenlere “Bre ahmaklar, AK Parti kurulduğu günden bu yana Anıtkabir’e gidiyor” diye seslendi.

“Atatürkçülük lafla olmaz” diyen Yıldırım, ‘Atatürkçülüğü’ şu sözlerle tarif etti:

Atatürk kimsenin tekelinde değildir. Atatürkçülük lafla olmaz. Muasır medeniyet hedefine hizmetle olur. Büyük eserleri milletin hizmetine sunarsan Türkiye’nin milli savunma sanayisini yerli ve milli hale getirirsen, tankını, topunu, tüfeğini, uçağını, İHA’sını, SİHA’sını üretirsen, dünyanın en büyük havalimanını yaparsan, işte Atatürkçülük budur. Türkiye için eser üretmektir. Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin ortak değeridir. Toplumu bu konu üzerinden ayrıştırmak Atatürkçülük değildir, vatanseverlik hiç değildir. Fatih Sultan Mehmet ne kadar bizimse, Gazi Mustafa Kemal Atatürk de o kadar bizimdir.

“Biz kanıt sormadık, oraya asker gönderdik”

Öte yandan Başbakan, 9 Kasım’da ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile görüşmesinde “FETÖ ve bölgesel konulardaki beklentilerimizi açıkça ortaya koyduk” diyerek, şu ifadeleri kullandı:

9 Kasım’da ABD Başkan Yardımcısı Pence ile bir görüşme yaptık. FETÖ ve bölgesel konulardaki beklentilerimizi açıkça ortaya koyduk. FETÖ elebaşının tutuklanarak ülkemize iadesi talebimizi yeniden ilettik. Bize kanıt diyenler, ’11 Eylül sonrası Afganistan’a giriyoruz, ABD’nin arkasında olan bizimle gelsin’ dedi. Biz de kanıt sormadık. Oraya asker gönderdik. Şimdi 15 Temmuz’un faili olduğunu sağır sultanın bile bildiği FETÖ’nün geriye verilmesi konusunda kırk dereden su getirmenin ne alemi var? YPG ile işbirliğinin de geldiği noktayı bir kez daha ifade ettik.

Yıldırım, ayrıca “Vize konusunun kısıtlı olarak başlaması ilk adım olmakla beraber normal seviyeye dönmesi beklentimizdir” diye konuştu.