Ana SayfaEkonomiYoksulluk sınırı 5 bin 100 lirayı aştı

Yoksulluk sınırı 5 bin 100 lirayı aştı

HABER MERKEZİ – Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu tarafından “açlık ve yoksulluk sınırı araştırması”na göre dört kişilik bir aile için geçtiğimiz ayın “açlık sınırı” 1567 lira olurken, geçtiğimiz ay ilk kez 5 bin liranın üstüne çıkan “yoksulluk sınırı” ise 5 bin 106 lira oldu.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), çalışanların geçim koşullarını ortaya koymak ve temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat değişikliğinin aile bütçesine yansımalarını belirlemek amacıyla her ay yapılan “açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasının” Kasım ayı sonuçları açıklandı.

Araştırmaya göre, Ekim’de dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarını ifade eden “açlık sınırı”, bin 567 lira olarak kaydedildi.

Geçtiğimiz ay ilk kez beş bin lirayı geçen gıda ile giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarına denk gelen “yoksulluk sınırı” ise 5 bin 106 lirayı buldu.

Gıdada son iki aylık fiyat artışı yüzde 10,63

Tek bir kişinin yaşama maliyetinin bin 949 lira olarak hesaplandığı Ekim ayında, Ankara’da yaşayan 4 kişilik ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarı, bir önceki aya göre yüzde 1,50 arttı.

Gıda enflasyonunda son on iki ay itibariyle artış oranı ise yüzde 10,63 oldu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Nuriye Gülmen'in 'özlemine' Yüksel'den yanıt: Güneşi ona biz armağan edeceğiz
Sonraki Haber
Sarraf duruşmaya katılmayacak: Sanık, 'tanık' mı oldu?