Ana SayfaGüncelYöresel ezgiler anlatı ile buluştu: ‘Öykülerle Dengbejlik’ 11 Kasım’da

Yöresel ezgiler anlatı ile buluştu: ‘Öykülerle Dengbejlik’ 11 Kasım’da

HABER MERKEZİ – Yöre dengbejlerinin seslendirdiği ezgiler ve bu ezgilere eşlik edecek olan öykülerle dengbejlik kültürünü tanıtmayı ve yaşatmayı amaçlayan “Öykülerle Dengbejlik” etkinliği, 11 Kasım’da Renkler Kültür Evi’nde.

Geçtiğimiz sene 22 Aralık’ta Bağcılar Fatih Mahallesi’nde, öğrenciler ve işçilerin işbirliği ile açılan Renkler Kültür Evi, 11 Kasım’da 17.00’de “Öykülerle Dengbejlik” etkinliğine ev sahipliği yapıyor.

Etkinliği, sanatın yedi dalı olan müzik, tiyatro, edebiyat, heykel, resim, fotoğraf ve sinema-TV alanlarında atölyeler düzenleyen ve bu atölyeleri sokağa taşımayı amaçlayan sanat evinin müzik atölyesi üyeleri gerçekleştiriyor.

Tiyatro atölyesi Reng-i Sahne oyuncuları da hazırlamış oldukları koreografi ile dengbejlere eşlik ediyor.

Kültür sanat merkezlerinin işlek yerlerde açılmasına karşı yerelde de var olabilme fikri ile yola çıkan gönüllüler ve üyeler bu etkinlik ile, yöre dengbejlerinin seslendirdiği ezgiler ve bu ezgilere eşlik edecek olan öyküler sayesinde dengbejlik kültürünü tanıtmayı ve yaşatmayı amaçlıyor.

Çocuklar için haftanın her günü çizim ve boya yapacakları bir alanın olduğu, 15 günde bir filmin izlenip tartışıldığı, edebiyat günleri ile şiir dinletilerinin gerçekleştirildiği ve kadın haklarına ilişkin panel ile sohbetlerin yapıldığı Renkler Kültür Sanat Evi ile ilgili ayrıntılı bilgi için BURAYI ziyaret edebilirsiniz.

Previous post
Bursa'daki boya fabrikasında patlama: 5 işçi yaşamını yitirdi
Next post
Benzine yapılacak zam belli oldu