Ana SayfaGüncelYüksekdağ’ın gözaltındaki ifadesi de dava konusu oldu

Yüksekdağ’ın gözaltındaki ifadesi de dava konusu oldu

HABER MERKEZİ – HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın gözaltında vermiş olduğu ifade nedeniyle hakkında ‘Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni aşağıladığı’ iddiasıyla dava açıldı.

HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında, 4 Kasım 2016 tarihinde Ankara’da gözaltına alınmasının ardından hakkındaki suçlamalara ilişkin yaptığı savunmada “suç unsuru  taşıyan ifadeler kullandığı” iddiasıyla yürütülen soruşturma tamamlandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Yüksekdağ’ın savunma sırasında kullandığı ifadelerin ‘Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama’ suçunu oluşturduğu belirtilerek, 2 yıla kadar hapisle yargılanması talep edildi.

İddianame Diyarbakır 12’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

Demirtaş hakkında da fezleke hazırlanmıştı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın gözaltına alındıktan sonra götürüldüğü Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nda verdiği ifade de fezlekeye dönüşmüştü. “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla hazırlanan fezleke Meclis’e gönderilmişti.

Milletvekilliği ve parti üyeliği düşürülmüştü

Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi, HDP Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili Yüksekdağ’ı, “örgüt propagandası yaptığı” gerekçesiyle 10 ay hapis cezasına çarptırmış, temyiz üzerine de dosyayı ele alan Yargıtay 16. Ceza Dairesi, mahkemenin kararını onamıştı.

Bu hapis cezası gerekçe gösterilerek 21 Şubat’ta milletvekilliği düşürülmüştü. Ardından da Yüksekdağ’ın parti üyeliği düşürülmüştü.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Soylu’ya göre Rakka operasyonu ‘senaryo’: ‘Hiç kan akmadı, IŞİD üfürmüş gibi çıkıp gitti’
Sonraki Haber
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: İspatlarsan siyaseti bırakacağım