Ana SayfaDünya115 yeni canlı türü keşfedildi, tehdit altında oldukları açıklandı

115 yeni canlı türü keşfedildi, tehdit altında oldukları açıklandı

HABER MERKEZİ – Geçtiğimiz yıl içerisinde 115 canlı türünün keşfedildiğini açıklayan Dünya Doğayı Koruma Vakfı, şimdiden bu türlerin nesillerinin tehdit altında olduğu uyarısında bulundu.

Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre 2016 yılında Kamboçya, Laos, Burma, Tayland ve Vietnam’da üç memeli, 11 iki yaşamlı, iki balık, 11 sürüngen ve 88 bitki türü keşfedildi.

Keşfedilen hayvan türleri arasında ise oldukça ender bulunan timsah kertenkelesi, akıntı ve nehirlerde yaşayan iki köstebek türü ve Vietnam’ın kuzeyindeki ormanda bulunan beş yeni türden biri olan canlı renklere sahip bir kurbağa bulunuyor.

Salyangoz ile beslenen bir kaplumbağa ise nehirde veya ormanda değil, Tayland’ın kuzeydoğusundaki bir pazar alanında bulundu. Kaplumbağanın yakın bir kanalda dükkan sahipleri tarafından yakalandığı öğrenildi.

Büyük Mekong bölgesinde bulunan salyangoz ile beslenen kaplumbağa | Fotoğraf: Montri Sumontha/WWF/PA

WWF: Yeni türler tehdit altında

Geçtiğimiz sene 115 yeni tür bulunduğunu açıklayan WWF, bu türlerin daha şimdiden yıkım, yeni altyapı inşası, yasa dışı avlanma ve ticaret yüzünden tehdit altında olduğunu bildirdi.

WWF’nin Büyük Mekong bölgesel temsilcisi Stuart Chapman, haftada iki, son 20 yılda ise 2 bin 500 yeni tür bulunmasının Büyük Mekong’un ne kadar önemli olduğunu gösterdiği yorumunda bulunarak, şöyle konuştu:

Büyük Mekong’da yer alan türler ender bulunan, nadide ve en çok tehdit altında olan türlere binlerce dolar veya daha fazla ödemeye hazır ahlaksız koleksiyonculardan korunmayı hak ediyor.


Karınca Dış Haberler

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bakanlık DBP’li belediyelere kendi atadığı kayyumları incelemeye aldı, 9'unu değiştirdi
Sonraki Haber
Nedim ve niceleri: Kürt gazetecileri hatırlatmak – Reyhan Hacıoğlu