Ana SayfaEkoloji12 yıla bütünlüklü bir bakış: ‘Ekoloji Almanağı’ çıktı

12 yıla bütünlüklü bir bakış: ‘Ekoloji Almanağı’ çıktı

HABER MERKEZİ – Cemil Aksu ve Ramazan Korkut tarafından yaklaşık iki yılda hazırlanan ve 2005-2016 yıllarını kapsayan ‘Ekoloji Almanağı’ yayımlandı.

2005-2016 yıllarını kapsayan ‘Ekoloji Almanağı’ yayımlandı.

Cemil Aksu ve Ramazan Korkut tarafından hazırlanan almanak, Yeni İnsan Yayınevi etiketiyle çıktı.

Kitap tanıtım toplantısının 23 Aralık Cumartesi günü, saat 18.00’de İstanbul Kadıköy’deki Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştirileceğini duyuran yayınevi, şu bilgi notunu paylaştı:

Yayınevimiz yeni yılı Ekoloji Almanağı ile karşılıyor.

Çevre, ekoloji ya da ‘‘yaşam savunusu’’ olarak adlandırılan bu hareketlerin söz ve eylem kapasiteleri, uzun zamandan beri siyasetin gündemini işgal eden ‘‘kriz tartışmalarının’’ satır başlarını oluşturan ‘‘temsiliyet, yatay örgütlenme, iletişim tekniklerinin siyasete etkisi, doğa-kültür/insan çatışkısı’’ gibi konuların da daha içeriden tartışılmasını sağladı, sağlıyor. 90’lı yıllarda bir iki yayınevi, dergi ve bir iki dernekle sınırlıyken, 2005’ten sonra birçok yerel platform kurulması, ekolojik temalı sitelerin, sosyal medya hesaplarının açılması, yayınevlerinin dizi başlıklarına ‘‘ekoloji’’yi eklemeleri, belli başlı haber sitelerinin anasayfalarına ‘‘ekoloji’’ butonu eklemeleri hız kazandı. Artık ‘‘ekoloji’’ gündelik yaşamımızın ana gündem maddelerinden biri…

Aksu: Hafızayı canlı tutmak, ağları sürdürmek isteyenler için faydalı olacak

Cemil Aksu ise Facebook hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Ekoloji Almanağı çıktı! Nihayet 🙂 Yaklaşık iki yıllık bir zamanı alan, 2005-2016 tarihlerini kapsayan bir çalışma oldu.

İklim krizi, madencilik, enerji politikaları, gdo, hayvan hakları, afetler, kentsel dönüşüm… Bütün bu başlıklar altında 5N1K ekoloji günlüğü. Neler oldu, kesintiler, süreklilikler, özneler, yapılar…

12 yılın ekoloji hareket(ler)ine bütünlüklü bir bakış atmak, hafızayı canlı tutmak, ağları sürdürmek isteyenler için faydalı olacağını düşünüyorum.


Ekoloji Almanağı’nın içindekiler ve sunuş bölümüne buradan bakabilirsiniz.

Gazete Karınca

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Halkın Hukuk Bürosu üyesi avukat Yaprak Türkmen tutuklandı
Sonraki Haber
ABD'deki davada jüri değerlendirmesi başlıyor: Son aşama nasıl olacak?