Ana SayfaDünya222 uçuş iptal edildi: Almanya’da pilotlar mültecileri sınır dışı etmeyi reddediyor

222 uçuş iptal edildi: Almanya’da pilotlar mültecileri sınır dışı etmeyi reddediyor

HABER MERKEZİ – Almanya’da pilotlar, iltica talebi reddedilen Afgan mültecilerin sınır dışı edilmesini engellemek için 220’yi aşkın uçuşu gerçekleştirmeyi reddetti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Balkanlar üzerinden gelen ve çoğu Suriyeli olan mültecilere ülkenin kapılarını açmasının ardından aşırı sağın Almanya’da yükseldiği, hatta mültecilere karşı politikasıyla dikkat çeken AfD’nin (Almanya için Alternatif) bu yıl düzenlenen genel seçimde yüzde 13’ü geçtiği görüldü.

Ancak Almanya merkezli Deutsche Welle gazetesinin haberine göre Almanya’da pilotlar, 2017 yılı içerisinde Almanya tarafından iltica talebi reddedilen Afgan mültecilerin sınır dışı edilmesini reddetti.

Pilotların bu protestosunun, Afganistan’ın tartışmalı bir şekilde “güvenli ülke” olarak kabul edilmesinin ardından yaşandığı bildirildi.

Alınan bu tartışmalı kararın ardından Afgan mültecilerin ülkede kalma yönünde talep etme hakkı ortadan kaldırılmış oldu.

Pilotların protestosu ne anlama geliyor?

Almanya’da pilotların mültecilerin sınır dışı edilmesine karşı yaptığı bu protesto, hali hazırda Almanya için zor olan sınır dışı etme sürecine bir engel daha koymuş oluyor.

Ülkenin 2. Dünya Savaşı dönemindeki Nazi geçmişinden ötürü federal hükümetin doğrudan sınır dışı etme hakkı bulunmuyor.

Af Örgütü’nden Almanya’ya tepki

Uluslararası Af Örgütü’nün verilerine göre Avrupa ülkelerinin iltica etmek isteyenleri sınır dışı etme kararı, bu insanlardan yaklaşık 10 binini ölüm tehlikesine sokabilir.

Örgüt ayrıca çocukların ve gençlerin zorla sınır dışı edilmesine ilişkin “Afganistan’ın hiçbir bölgesi güvenli değil; insanları işkence, kaçırılma, ölüm ve diğer korkunç olaylara karşı risk altında bırakıyorlar” dedi.

Federal Göç ve Mülteci Dairesi’nin açıkladığı 2017 verilerine göre Almanya, şu ana kadar 170 bin iltica talebini kabul ederken, 210 binini reddetti.

İçişleri Bakanı, Şubat 2018’den başlamak üzere sınır dışı edilmeyi kabul edenlere 3 bin euro vermeyi teklif etti.

Uçuşu durdurulan şirketler ve havalimanları

Durdurulan uçaklardan 85’inin Lufthansa ve Eurowings şirketlerine ait olduğu belirtildi.

Ülkenin en büyük havalimanının bulunduğu Frankfurt’ta ise 140 uçuş durduruldu.

#WelcomeUnited kampanyasının yapıldığı, iltica talebinden bulunanların sınır dışı edilmesine karşı sık sık protestoların düzenlendiği Düsseldorf’ta da bu sayı 40’ı buldu.


Karınca Dış Haberler

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ankara Valiliği'nden Demirtaş ve Yüksekdağ yasağı
Sonraki Haber
Mahkeme kadının beyanını esas aldı, 'iftira' savunmasını kabul etmediği erkeğe 3 yıl hapis cezası verdi