Ana SayfaDünya’40 yıldır onu bekliyorduk’: Plaza de Mayo Büyükanneleri 127’nci kayıp çocuğa ulaştı

’40 yıldır onu bekliyorduk’: Plaza de Mayo Büyükanneleri 127’nci kayıp çocuğa ulaştı

HABER MERKEZİ – Arjantin’de askeri dikta döneminde zorla kaybedilen 127’nci çocuk Plaza de Mayo Büyükanneleri tarafından bulunurken, çocuğun teyzesi Elsa Poblete, 40 yıldır bu anı beklediklerini söyledi.

Plaza de Mayo Büyükanneleri, Arjantin’de askeri dikta döneminde zorla kaybedilen 127’nci çocuğu buldu.

Örgütün başkanı Estela de Carlotto, basın toplantısındaki sözlerine “Maria del Carmen ve partneri Carlos, 1977 yılında Cordoba’da kaçırılmıştı. Maria o dönem 8 ila 9 ay civarında hamileydi” cümleleriyle başladı.


Plaza de Mayo’nun büyükanneleri 126’ncı kayıp çocuğa ulaştı


Carlotto, “Hayatta kalanlar, çifti daha önce Cordoba’da gizli tutulan gözaltı merkezi La Perla’da görmüştü. Sonrasında Maria del Carmen, nakledildiği ESMA’da küçük bir kız çocuğu hayata getirdi” dedi.

Basın toplantısı günü Estela de Carlotto, Maria del Carmen Moyano ve Carlos Poblete’nin fotoğraflarını gösterirken

Plaza de Mayo Büyükanneleri tarafından bulunan 127. çocuğun kimliği şu an için açıklanmazken, teyzesi Elsa Poblete basın toplantısında söz alanlar arasındaydı.

Poblete, ailenin bu anı 40 yıldır beklediğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

Durumu ve 40 yıldır onu beklediğimizi anlayabilmesi için istediği kadar zaman vereceğiz. 40 yıldır biriktirdiğimiz sevgiyle, şu andan itibaren ve canıyürekten. Onu seviyoruz.

Plaza de Mayo Anneleri ve Büyükanneleri

Arjantin’de Plaza de Mayo Anneleri ve Büyükanneleri, 40 yıldır 1976-1983 yılları arasında darbe ile yönetime gelen askeri rejim döneminde gözaltına alınan ve bir daha kendilerinden haber alınmayan binlerce kişinin akıbetini soruyor.

Yakınları gözaltında kaybedilen, öldürülen kadınlar başkent Buenos Aires’te 40 yıldır her hafta başlarına beyaz eşarp takarak, Devlet Başkanlığı Sarayı’nın önündeki meydanda toplanıyor.


Karınca Dış Haberler

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Elektriğin ardından köprü ve otoyol ücretlerine zam
Sonraki Haber
Kadın gazetecilerden 2017 basın raporu: Hedef gösterilip sindirilmeye çalışılıyoruz