Ana SayfaGüncel696 sayılı KHK’yi eleştiren CHP’li vekile soruşturma

696 sayılı KHK’yi eleştiren CHP’li vekile soruşturma

HABER MERKEZİ – CHP Milletvekili Ömer Süha Aldan hakkında 696 sayılı KHK ile ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, katıldığı bir radyo programında, Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile “15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasındaki eylemlere müdahale eden sivillerin cezai sorumluluğunun” kaldırılmasına dair eleştirilerde bulunmuştu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu’nun CHP’li vekil hakkında radyo programında kullandığı ifadeler nedeniyle soruşturma başlattığı belirtildi.

CHP’li Aldan ne demişti?

Rusya’nın Sesi Radyosu’na konuşan CHP Milletvekili Ömer Süha Aldan, ”sivillere yargı muafiyeti” getiren düzenlemenin AKP’nin oluşabilecek toplumsal muhalefete karşı bir önlemi olduğunu söyleyerek, ”Bu düzenleme, benim bir sürü itim var, bunları salarım sokağa ve onlara af bile getirebilirim mantığını toplumda yayma anlayışıdır” değerlendirmesinde bulunmuştu.

696 sayılı KHK’nin 121’inci maddesi

Pazar günü Resmi Gazete’de yayımlanan kararnamelerde, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin 121’inci maddesi öne çıkmıştı.

15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasındaki eylemlere müdahale eden sivillerin cezai sorumluluğunu kaldıran madde, “iç savaş maddesi” olarak değerlendiriliyor.

Söz konusu 121. madde şöyle:

Resmi bir sıfat taşıyıp taşımadıklarına veya resmi bir görevi yerine getirip getirmediklerine bakılmaksızın 15/7/2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması kapsamında hareket eden kişiler hakkında da birinci fıkra hükümleri uygulanır.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gazeteci Seda Taşkın'ın serbest bırakılmasına savcıdan itiraz
Sonraki Haber
'Tuzla'da 100 bin kişi etkilendi': Çevre Bakanı'na göre 'korkulacak bir şey yok'