Ana SayfaDünyaABD’deki davada konuşan Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi yöneticisi: Hakan Atilla ile bir araya geldik

ABD’deki davada konuşan Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi yöneticisi: Hakan Atilla ile bir araya geldik

HABER MERKEZİ – ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını yasa dışı yollarla delmekle suçlanan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın yargılandığı ve suçunu kabul eden Rıza Sarraf’ın tanık sandalyesinde oturduğu davası devam ediyor.

ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını yasa dışı yollarla delmekle suçlanan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın yargılandığı ve Rıza Sarraf’ın suçunu kabul ederek sanık sandalyesinden tanık sandalyesine geçtiği dava üçüncü haftasında devam ediyor.

Eski CIA görevlisi David Cohen tanık olduğu davanın Cuma günü görülen duruşmada dönemin Başbakan Yardımcısı Ali Babacan hakkında “Açıkça Türkiye’nin ABD’nin yaptırımlarını göz göre göre deldiğini söylüyordu” açıklamasında bulunmuştu.

Eski İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürü Komiser Yardımcısı Hüseyin Korkmaz da tanık olarak katıldığı davanın dün görülen duruşmasında  ifadesinde 17-25 Aralık 2013 tarihinde yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla ilgili açılan davanın soruşturmasını yürüttüğünü ve açılan soruşturmalar sırasında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan “bir numara” olarak bahsettiklerini söylemişti.

Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi yöneticisi: Hakan Atilla ile bir araya geldik

Davanın bugün devam eden duruşmasındaki gelişmeleri aktaran gazeteci Adam Klasfeld, ABD’nin ekonomik ve ticari yaptırımlarını yürüten Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi (OFAC) eski yöneticisi Adam Szubin tanık olarak dinlendiğini ifade etti.

Klasfeld’in aktardığına göre, savcı Szubin’e Halkbank temsilcileriyle bir araya gelip gelmediğini sordu.

Szubin, iki ya da üç kere yüz yüze bir araya geldiklerini ayrıca Mehmet Hakan Atilla ile de bir araya geldiğini ifade etti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ankara'da bir erkek boşandığı eşine silahlı saldırı düzenlendi
Sonraki Haber
Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı ile bir araya geldi