Ana SayfaÇalışma YaşamıAçlık sınırının altındaki asgari ücrete CHP ve HDP’den tepki

Açlık sınırının altındaki asgari ücrete CHP ve HDP’den tepki

HABER MERKEZİ – Yeni yıl için belirlenen ve açlık sınırının altında kalan asgari ücret miktarına HDP ve CHP’den ilk tepki geldi.

Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğu 2018 yılı için belirlenen asgari ücret miktarını açıkladı.

Açlık sınırının altında olan asgari ücret miktarına muhalefet kanadından ilk tepki geldi.

HDP: Hükümet, işçi ve emekçi düşmanıdır

HDP’nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Hükümet, işçi ve emekçi düşmanıdır” denildi.

Man Adası’nda vergi kaçıranlar, Zarrab’tan aldığı rüşvetlerle iktidar kuranlar 1603 TL net #AsgariÜcret ile yaşamanın ne demek olduğunu bilmez. En düşük memur maaşından daha düşük olan bu asgari ücreti belirleyen Hükümet, işçi ve emekçi düşmanıdır.

CHP: Bu zulmü kabul etmiyoruz

CHP Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu da asgari ücretin Türkiye’de ücretler genel seviyesini belirleyen temel bir ücret olduğunu belirterek, “Asgari ücret yükseldiğinde bütün ücretler yükselir. Çalışanı açlığa mahkum eden 1603 TL asgari ücretin ücretliler için zulümdür. Bu zulmü kabul etmiyoruz” dedi.

Erdoğdu, bugün açıklanan asgari ücrete ilişkin yaptığı açıklamada, asgari ücretin temel bir ücret olmasından dolayı emekliler dahil maaşla geçinen milyonlarca insanı ilgilendirdiğine işaret etti.

Ücretleri ve kazançları enflasyonla düşürülen yüzde 99, karları, rantları ve faizleri yükseltilen yüzde 1’e tefeci faiziyle borçlandırılmıştır. Bu çürümüş düzeni ayakta tutmanın tek yolu gerici faşizmin vücut bulduğu OHAL uygulamasıdır. Ezilenlerin sesini kısmak için AKP, OHAL kırbacını halkın sırtına vurmaktadır. Bu zulmün son tezahürü çalışanı açlığa mahkum eden bin 603 TL’lik asgari ücrettir. Bu zulmü kabul etmiyoruz. Bu çürümüş düzeni AKP yöneticilerinin başına yıkacağız.


Yeni asgari ücret açıklandı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Rektörlük kaşeli ilan: 'Yılbaşı ve Noel kutlamalarına hayır'
Sonraki Haber
Asgari ücretli soruyor: Kira 600, doğalgaz 450 lira; nasıl geçineyim?