Ana SayfaGüncelAKP’den CHP’nin paylaştığı belgeler için ilk açıklama: Bizim nezdimizde sahte

AKP’den CHP’nin paylaştığı belgeler için ilk açıklama: Bizim nezdimizde sahte

HABER MERKEZİ – AKP Sözcüsü Mahir Ünal, CHP’li Bülent Tezcan tarafından kamuoyuyla paylaşılan belgelere dair “Bizim nezdimizde sahte” dedi ve belgelerin “fotokopi” olduğunu öne sürdü. ABD’de görülen davaya ilişkin ise “17-25 Aralık’ın dünyanın gündemine yeniden sunulmasını istemiyoruz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın, partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan ailesinin Man Adası’ndaki şirketlere para gönderdiği iddiasına dayanak olan belgeleri paylaşmasının ardından AKP cephesinden ilk açıklama, Parti Sözcüsü Mahir Ünal’dan geldi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ünal, Tezcan’ın paylaştığı belgeler için “Bizim nezdimizde sahte” açıklamasında bulundu.

Parti Sözcüsü, Cumhurbaşkanı ve AKP Lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden bir dava daha açacağını da aktardı.

Ünal, konuşmasında şu ifadeleri kaydetti:

Bugün yapılan açıklama sapla samanı karıştırır mahiyette. Diyorsunuz ki, off shore cennetlerine para gönderdiği gibi tuhaf iddialar ortaya atıyorsunuz. Bu iddiayı ispat için sunduğunuz belgeler, bunu ispat eder nitelikte belgeler değil. Kaldı ki bu belgelerin de mahiyetini bilmiyoruz. Bu belgelerin niteliği, içeriği bizim tarafımızdan bilinmediği sürece ve iddianın ispatını da içermediği sürece bizim nezdimizde sahte olduğunu ifade ettik. Dağıtılan dekontlar fotokopi. Fotokopi üzerinden mi konuşacağız. Orjinallerini mahkemeye sunsunlar. Bundan sonraki süreçte yargı karar verecek. İtham altında bıraktıkları kişiler zaten yargıya başvurmuş durumdalar. Cumhurbaşkanımız yeniden bir dava daha açıyor. Bu mesele Türkiye’nin yada TBMM’nin gündeminde değil mahkemede konuşulacaktır. Siyasetin gündemini meşgul etmek ve rehin almaktan vazgeçmelidir.

’17-25 Aralık’ın yeniden gündem olmasını istemiyoruz’

Ünal’ın gündemindeki bir diğer konu ise ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını yasa dışı yollarla delmekle suçlanan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın yargılandığı davada tanıklık yapan Rıza Sarraf’ın iddialarıydı.

“17-25 Aralık’ın dünyanın gündemine yeniden sunulmasını istemiyoruz” diyen Ünal, şöyle konuştu:

17-25 Aralık’ta başaramadıklarını şimdi yapmaya çalışıyorlar. Amerikan yargısı üzerinden Türkiye’de bir hukuk işletilecekse biz bunu kabul etmiyoruz. 17-25 Aralık’ın dünyanın gündemine yeniden sunulmasını istemiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

ABD’nin New York kentinde görülen davada Sarraf, dün verdiği ifadesinde dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın para ve petrol transferinin başlatılması için onay ve talimat verdiğini öne sürmüştü.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
AİHM Naki ve Amedspor'un başvurusunu kabul etti, Türkiye'den savunma istedi
Sonraki Haber
Kuzey Suriye'de halklar sandık başındaydı: 'Bu, yeni bir deneyim'