Ana SayfaToplumsal CinsiyetAKP’li Meclis Başkanı kadına şiddeti meşrulaştırdı: Kadınlar öldürülüyorsa ne yapalım

AKP’li Meclis Başkanı kadına şiddeti meşrulaştırdı: Kadınlar öldürülüyorsa ne yapalım

HABER MERKEZİ – Çorum’da İl Genel Meclisi Başkanı AKP’li Halil İbrahim Kaya, Türkiye’de kadınların baskı görmediğini iddia ederek kadın bir meclis üyesinin kadına yönelik şiddete ilişkin sözlerine ithafen ‘Bırakın bu popülist söylemleri’ dedi. Kadına şiddeti meşrulaştıran Kaya, “Kadınlar öldürülüyor diyorsunuz. Kim öldürüyor. Ne yapalım öldürüyorsa” ifadelerini kullandı.

Çorum’da dün gerçekleşen İl Genel Meclisi toplantısında AKP’li Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya’nın kadına yönelik şiddeti meşrulaştıran sözleri dikkat çekti.

CHP’li meclis üyeleri Yıldız Bek ve Burçin Solmaz Polat Türkiye’de kadınların seçme ve seçilme hakkı kazanmasının  83’üncü yıl dönümü nedeniyle kadın özgürlüğüne ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi.

Polat konuşmasında ayrıca kadına yönelik şiddete de değindi.

“Türkiye’de kadına verilen değer, hiçbir ülkede verilmiyor”

Konuşma sırasında Polat’ın sözünü kesen Kaya, “Türkiye’de Osmanlı’dan bugüne kadınların değeri hep bilinmiştir. Kız çocuklarının diri diri gömüldüğü bir zamanda onlara değer vermiş bir dinin mensubuyuz. 1400 yıldır kadın hakları İslamiyetin haricinde hiçbir toplumda yer bulmamış. Türkiye’de kadına verilen değer, dünyanın hiçbir ülkesinde verilmiyor. Bu popülist söylemleri bırakın” dedi.

Bunun üzerine CHP’li kadın meclis üyesi Polat, Kaya’ya “Bunlar gözümüzün önünde olan olaylar. kadınlar ölüyor, kadınlar istismara uğruyor. Herkesin önünde dövülüp öldürülüyorlar. Siz gerçekten büyük bir güç zehirlenmesi içerisindesiniz. Kendi söylediğinizin dışında hiçbir şey kabul etmiyorsunuz” sözleri ile yanıt verdi.

“Ne yapalım kadınlar öldürülüyorsa”

İl Genel Meclisi Başkanı Kaya, kadına şiddeti yok sayan, meşrulaştıran sözlerine şu ifadelerle devam etti:

Kadınlar öldürülüyor diyorsunuz. Kim öldürüyor. Ne yapalım öldürüyorsa, polis yakalayıp cezasını veriyor. Bu hükümetin verdiği kadın haklarını Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan beri hiçbir hükümet vermedi. Adam öldürüyorsa cezasını çekiyor. Erkekler öldürülmüyor mu? Biz hiç kimsenin elbette öldürülmesini istemiyoruz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
NATO eski Genel Sekreteri: YPG konusu yol ayrımına sürükleyebilir
Sonraki Haber
HDP'li vekilden CNN Türk'e mektup: Haberiniz kadın cinayetini meşrulaştırıyor