Ana SayfaGüncelAKP’yi işgal davasında karar: 4’ü ağırlaştırılmış 15 müebbet hapis cezası

AKP’yi işgal davasında karar: 4’ü ağırlaştırılmış 15 müebbet hapis cezası

HABER MERKEZİ – Darbe girişimi sırasında AKP İstanbul İl Başkanlığı binasını işgal girişimi davasında, 2 binbaşı ve 2 yüzbaşı ağırlaştırılmış müebbet, 1 üsteğmen ile 1 asteğmenin de aralarında bulunduğu 11 sanık ise müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında AKP İstanbul İl Başkanlığı binasını işgal girişimi davasının karar duruşması, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Cezaevi yerleşkesinin karşısında bulunan duruşma salonlarının bulunduğu binada görüldü.

Mahkeme, eski binbaşılar Faruk Şimşek ve Erol Hazıroğlu ile eski yüzbaşılar Gökhan Güney ve Hasan Hüseyin Altınsay’ı, “Cebir ve şiddet kullanarak Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

11 sanığa müebbet hapis cezası

Eski Asteğmen Muzaffer Dikencik, eski Asteğmen Berkay Demir, eski Astsubay Ali Aydoğan ve uzman çavuşlar Arif Emre Esen, Cem Karaaslan, Hüreyre Can Çatal, İbrahim Tıraş, Şahin Kurt, Feyyaz Yörük, Reşat Ardıl ve Fahrettin Kemal de “Cebir ve şiddet kullanarak Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Sanıkların duruşmalar esnasındaki tutum ve davranışlarını gerekçe gösteren mahkeme, cezayı müebbet hapis cezasına çevirdi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanıkların darbe girişimi gecesi AKP İstanbul İl Başkanlığı’na giderek işgal girişiminde bulundukları belirtiliyordu.

60’ı er 75 kişi hakkında hazırlanan iddianamede, sanıklar için, “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını engellemeye teşebbüs”, “TBMM’yi ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmaya teşebbüs” suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyordu.

Yargılamayı yapan İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, 60 er hakkındaki iddianameyi ayırmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Anter Davası'nda dinlenen gazeteci: Orhan Miroğlu 'sen bu işlerle uğraşma' dedi
Sonraki Haber
Demirtaş'ın yer aldığı HDP afişleri toplatıldı