Ana SayfaÇalışma Yaşamı‘Amaç işçi eylemlerini güçlendirmek’: Birleşik Emek Koordinasyonu kuruldu

‘Amaç işçi eylemlerini güçlendirmek’: Birleşik Emek Koordinasyonu kuruldu

HABER MERKEZİ – Geçtiğimiz hafta kuruluşunu ilan eden Birleşik Emek Koordinasyonu’nun üyesi Mustafa Görkem Doğan, amaçlarının işçi eylemlerini güçlendirmek ve kazanımlarını arttırmak olduğunu söyledi.

ODAK Dergisi, Türkiye Komünist Partisi (TKP), Umut-Sen, Yeni Yol Dergisi, Emekçi Hareket Partisi (EHP), Darıca İşçi Derneği, sendikasız işçiler ve sendikal mücadele yürüten eski sendika uzmanları, Birleşik Emek Koordinasyonu’nu kurdu.

17 Aralık’ta kuruluşlarını ilan eden koordinasyon üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Görkem Doğan, işçilerin sendikalarda örgütlenebilmesi için mücadele edeceklerini belirtti.

Doğan, bu kapsamda 3 Ocak 2018’te düzenleyecekleri birinci yürütme toplantısı sonrası da yerel meclisler kurmayı hedeflediklerini belirtti.

img

Sosyalist mücadele zemininde ortak hareket eden işçi çalışmalarını birleştirmek istediklerini anlatan Doğan, MA’ya yaptığı açıklamada amaçlarını şöyle anlattı:

İrili ufaklı birçok yerde işçiler eylemde ama zamanla yalnızlaşıyorlar. Bu ufak çakıl taşları birikip bir set oluşturamıyor. Amaç bu işçi eylemlerini güçlendirmek ve kazanımları arttırmaktır.

Doğan, “İşçiler örgütsüz olmasına rağmen bir şekilde mücadele ederek haklarını almaya çalışıyor. Eyleme çıkan işçiler, zaman içinde yalnızlaşıyor ve eylemleri zaman içinde sönümleniyor. Oysa ki bu eylemlerin desteklenmesi, büyütülmesi ve kazanımlarını arttırmamız gerekiyor” diye belirtti.

Türkiye’nin acil bir demokrasiye ihtiyacı olduğunu da sözlerine ekleyen Doğan, son olarak şunları söyledi:

Otoriterleşen iktidara karşı bulunduğumuz her alanda, o alanın gerçek somut sorunları karşısında halkın talepleri üzerinden birleşik bir mücadeleyi yürüterek geliştirebiliriz. Aksi durumunda otoriterleşen baskıcı rejime karşı başarı şansımız yoktur.




Önceki Haber
Türkiye'de bir Almanya vatandaşı daha serbest bırakıldı
Sonraki Haber
Türmen: İktidarı rahatsız edip, Sokrates'in at sineği olacağız