Ana SayfaGüncelAraç’ın annesi: Yüzünde darp izleri vardı, oğlum intihar etmedi devlet öldürdü

Araç’ın annesi: Yüzünde darp izleri vardı, oğlum intihar etmedi devlet öldürdü

HABER MERKEZİ – Antalya’da karakolda intihar ettiği iddia edilen Murat Araç’ın annesi Azize Araç, oğlunun yüzünde ağır darp izleri olduğunu belirterek “Sağ gözünde morluk vardı ve şişmişti. Kulaklarından hala kan akıyordu. Oğlum intihar etmedi, bu devlet öldürdü” dedi.

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde yol denetimi sırasında gözaltına alındıktan sonra Emniyet’te intihar ettiği öne sürülen 19 yaşındaki Murat Araç’ın annesi Azize Araç, oğlunun yaşamını yitirmesine ilişkin konuştu.

MA’dan Arjin Dilek Öncel’e konuşan Araç, jandarma yetkililerinin kendilerini arayıp oğullarının üzerinden Aziz T. adında birine ait sahte kimlik bulunduğunu ve gerçek kimliğin bir fotokopisini kendilerine göndermelerini istediğini söyledi.

Fotokopiyi jandarmaya gönderdiklerini söyleyen Araç, bunun ardından jandarmanın kendilerini emniyete yönlendirdiğini ifade etti.

Emniyette kendilerine çocukları ile sorular sorulduğunu dile getiren Araç, polislerin kendilerine, “Murat Araç burada yok, hastane morgunda bir cenaze var. Oraya bakın” dediklerini ifade etti.

‘Polislere oğlum intihar etmedi, siz öldürdünüz dedim’

Morgta oğlunun yüzünde bir çok darp izi gördüğünü belirten Araç şunları söyledi:

Ensesinin sol tarafında derin bir darp izi vardı ve yara derindi. Parmaklarım yaraya battı. Sağ gözünde morluk vardı ve şişmişti. İki dişi kırılmış aynı şekilde yanağında da darp izi vardı ve kulaklarından hala kan akıyordu. Eğilip elini öptüm ve orada bulunan polislere oğlum intihar etmedi, siz öldürdünüz, bu devlet öldürdü dedim.

‘Gözaltında, öldürülmedi diye sevindim’

Araç, oğlunun gözaltına alındığı ve yaşadığını duyduğu an sevindiğini belirterek, “Öyle bir hale gelmiş ki aileler artık yakalanan çocuklarının ölmediğine, onlarca yıl ceza yemiş olmasına sevinir hale geldi. Benim oğlum intihar edecek çocuk değildi. Benim ciğerimin böyle yanmasına vesile olan herkesin ciğeri aynı şekilde yansın” ifadelerini kullandı.

Emniyet: Taziye çadırını kaldırmazsanız yıkacağız

Antalya’da kendilerine cenaze aracı verilmediğini kaydeden Araç, Ceylanpınar’da da taziye evini kullanmalarına izin verilmediğini hatta mezarı bile kendilerinin kazdığını söyledi.

Evin avlusunda açtıkları taziye çadırının kaldırılması için kendilerini arayan ilçe emniyetinin “Kaldırmazsanız gelip yıkacağız” dediğini söyleyen anne Araç, çadırı kaldırmak zorunda kaldıklarını dile getirdi.

‘Cellat sistemin ölülerimize de saygısı yok’

Hayatı boyunca gerçeğin ortaya çıkması için uğraşacağını söyleyen Azize Araç, “Bu cellat sistemin ölülerimize de acılarımıza da saygısı yok. Bir olmasak var olduğumuz müddetçe bu acıları yaşamaya devam edeceğiz” ifadeleri ile sözlerine son verdi.

Ne olmuştu?

19 yaşındaki Murat Araç, Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde yol denetimi sırasında gözaltına alınmıştı.

Araç’ın, götürüldüğü Antalya Emniyet Müdürlüğü binasından atlayarak intihar ettiği iddia edilmişti.

Murat Araç’ın ağabeyi İlhan Araç, kardeşinin sadece başını gördüğünü, yüzünde ve gözünde morluklar olduğunu belirterek, “Başına ne geldiyse emniyette geldi” demişti.

Olayın kamuoyunda ses getirmesi üzerine bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK’nin yakalanan örgüt üyelerine “intihar edin” talimatı verdiğini öner sürerek olayı temellendirmeye çalışmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Saray'a gelecek muhtarlar için hava yollarına indirim talimatı
Sonraki Haber
Her gün bir porsiyon salata 'hafızayı güçlendiriyor'