Ana SayfaGüncelAtaşehir Belediyesi’nin başkan vekilliğine CHP’li aday seçildi

Ataşehir Belediyesi’nin başkan vekilliğine CHP’li aday seçildi

HABER MERKEZİ – Ataşehir Belediyesi’nin başkan vekilliğine CHP’li İlhami Yılmaz seçildi.

Ataşehir Belediye Başkanlığı’na CHP’li İlhami Yılmaz seçildi. Yılmaz CHP’li 22 üyenin tamamının oyunu aldı. Kaynak: Ataşehir’in belediye başkanvekili belli oldu

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasının ardından, Belediye Meclisi’nde yapılan oylamada başkanvekilliğine CHP’li aday seçildi.

Vekil Başkan seçimini, belediyenin başkan yardımcılığı görevini yürüten ve seçimde 22 oy alan CHP’li aday İlhami Yılmaz kazandı.

Toplam 37 meclis üyesinin bulunduğu Ataşehir Belediye Meclisi’nde CHP Grubunun 22, AKP Grubunun ise 15 meclis üyesi bulunuyor.

Ne olmuştu?

Ekim ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara ve Bursa’nın da aralarında olduğu kimi belediye başkanlarından istifalarını istemiş, belediye başkanları da istifalarını duyurmuştu.

İstifalar sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Diğer partiler sorunlu belediyelerine müdahale etsin, yoksa gereğini yaparız” demişti.

Erdoğan, “Bütün belediyeler zaten inceleniyor, takip ediliyor. İncelemeler yapıldığında herhangi bir şey yakalanırsa, öyle bir durumda gerekli müdahale elbette yapılır” diye konuşmuştu.

Erdoğan’ın sözlerine yanıt veren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise, “Bizim belediyelerde günün 24 saatinde müfettiş var zaten. İstediğini denetlesin” açıklamasında bulunmuştu.

Bu polemik sürerken 8 Aralık’ta CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İçişleri Bakanlığı’nca görevden alınmıştı.

Görevden alınan İlgezdi, “Bu, siyasi bir davadır” derken, CHP’li Engin Altay bunun ‘irade gaspı’ oluğunu ifade etmiş, CHP lideri Kılıçdaroğlu da ‘Ataşehir kararı hukuksuz’ deyip belediyelere ‘sahip çıkma’ çağrısı yapmıştı.

Son olarak CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, 5 ilde belediyelere operasyon hazırlığı olduğunu söylemişti:

Aydın’da, Adana’da, Ankara’da, İzmir’de ve İstanbul’un birçok belediyesinde operasyon yapma hazırlıkları olduğunu biliyoruz. Bu operasyonlar, siyasi operasyonlardır. Bizi yıldıramazsınız. Biz belediye başkanlarımızı AKP’ye yedirmeyeceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise 15 Aralık’ta yaptığı açıklamada Ataşehir Belediye Başkanı’nın görevden uzaklaştırılmasını ‘güzel’ olarak nitelemiş, “Daha çok şeyler gelecek” sözleriyle diğer belediyelere de operasyon sinyali vermişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Biz cumhur ittifakını benimsedik' diyen Bahçeli'den Dilmen'e: Yalaka
Sonraki Haber
Dün gözaltına alındı, bugün aileye 'Çocuğunuz intihar etti' denilip cenazesi verildi