Ana SayfaGüncelAtaşehir’in ardından Muğla: CHP’li belediyeler ‘denetim’ kıskacında

Ataşehir’in ardından Muğla: CHP’li belediyeler ‘denetim’ kıskacında

HABER MERKEZİ – Ataşehir Belediyesi’nin ardından CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesi’nde de müfettiş incelemesi yapılacak.

İçişleri Bakanlığı’nın, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’yi görevinden uzaklaştırmasının ardından incelemeye alınacağı belirtilen 6 CHP’li belediyeden Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Osman Gürün’den açıklama geldi.

Gürün yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığı’ndan 2 müfettişin Pazartesi günü belediyelerine gelerek denetim yapacağını açıkladı:

İçişleri Bakanlığı’ndan 2 müfettiş, Pazartesi günü belediyemize gelerek denetim yapacak. Bugüne kadar birçok kez denetim geçirdik. Kapımız herkese açık. Anlımız ak, başımız dik. Yasalara uygun görevimizi yürütüyoruz. Hiçbir şikayet olmadığı halde sürekli denetim yapılması bizim açımızdan manidar.

Ne olmuştu?

Ekim ayında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara, Bursa ve Balıkesir büyükşehir belediye başkanlarından istifalarını istemiş, belediye başkanları da istifalarını duyurmuştu.

İstifalar sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Diğer partiler sorunlu belediyelerine müdahale etsin, yoksa gereğini yaparız” demişti.

Erdoğan, “Bütün belediyeler zaten inceleniyor, takip ediliyor. İncelemeler yapıldığında herhangi bir şey yakalanırsa, öyle bir durumda gerekli müdahale elbette yapılır” demişti.

Erdoğan’ın sözlerine yanıt veren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise, “Bizim belediyelerde günün 24 saatinde müfettiş var zaten. İstediğini denetlesin” açıklamasında bulunmuştu.

Dün ise CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İçişleri Bakanlığı’nca görevden alınmıştı.


Erdoğan ‘Gereğini yaparız’ demişti: İçişleri Bakanlığı CHP’li belediye başkanını görevden aldı

‘Ataşehir kararı hukuksuz’ diyen Kılıçdaroğlu’ndan belediyelere ‘sahip çıkma’ çağrısı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Ataşehir kararı hukuksuz' diyen Kılıçdaroğlu'ndan belediyelere 'sahip çıkma' çağrısı
Sonraki Haber
Araplar ve Türk-İran koalisyonu – Faruk Yusuf