Ana SayfaGüncelAvrupa Konseyi son KHK’leri incelemeye aldı

Avrupa Konseyi son KHK’leri incelemeye aldı

HABER MERKEZİ – Avrupa Konseyi’nin, son KHK’lerin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’yle uyumlu olmadıklarının incelenmeye başlandığı kaydedildi.

Avrupa Konseyi (AK), ‘cezasızlık’ ve ‘tek tip’ gibi düzenlemeler dolayısıyla kamuoyunun tepkisini çeken 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) üzerine bir açıklama yaptı.

Euro News Türkiye’de yayınlanan habere Konsey Sözcüsü Daniel Holtgen gelişmelerin yakından incelendiğini ve son KHK’ler ile bazı endişelerin oluştuğunu açıkladı.

“KHK Komisyonu kurulsun” önerisi

On binlerce kişinin kamudan ihraç edilmesiyle ilgili Türkiye’ye KHK Komisyonu kurulmasını tavsiye ettiklerini belirten Sözcü, “Komisyonun işleyişiyle ilgili itirazların olduğunu da biliyoruz” dedi.

Avrupa Konseyi bu gelişmeleri inceliyor. Biliyorsunuz Türkiye’de Anayasa Mahkemesi bu itirazları kabul etmiyor. Bu yüzden hak ihlaline uğrayan kişilerin bir yasal merciye başvurabilmeleri için komisyon kurulmasını tavsiye ettik. Bu gerekli bir adımdı çünkü Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuru yapılmadan iç hukuk yollarının tüketilmesi gerekiyor.

Sözcü Holtgen, Avrupa Konseyi’nin kısa süre içerisinde Türk hükümetiyle bu konuda irtibata geçeceğini aktardı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Alman basını: Gabriel'in Türkiye önerisi huzur getirebilir
Sonraki Haber
SONAR başkanı: Erdoğan’ın işi zor, birinci turda yüzde 50'yi geçemeyecek