Ana SayfaGüncelAvrupa’daki muhaliflere suikast iddiasına ilişkin 13 soru

Avrupa’daki muhaliflere suikast iddiasına ilişkin 13 soru

HABER MERKEZİ – Avrupa’daki muhalif Türkiyelilere suikast hazırlığı iddialarını Meclis’in gündemine getiren HDP Milletvekili Alican Önlü, Almanya’da operasyon düzenlenen ve Ankara ile ilişkili olduğu öne sürülen “Almanyalı Osmanlılar” isimli gruba dikkat çekerek, “Suikast iddialarıyla MİT’in bir bağlantısı var mıdır?” diye sordu.

Avrupa’da yaşayan Alevi ve Ermenilere, yine Türkiye’yi terk etmek zorunda kalan gazeteci, yazar ve akademisyenlere suikast iddiası gündemdeki yerini koruyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Garo Paylan’ın aldığı bir istihbarat üzerine gündeme getirdiği ‘suikast’ iddialarına dair açıklama yapan Alman emniyet yetkilileri, “Tehlikeden haberdarız” demişti.


HDP’li Paylan’ın ‘suikast ihbarı’ üzerine Almanya Emniyeti’nden açıklama


Konuyu partinin Dersim Milletvekili Alican Önlü de Meclis gündemine getirdi.

HDP’li vekil, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) Avrupa’daki faaliyetlerine değinerek, Türkiye’nin Almanya’da yaşayan Türkiyelileri izlediğini ve burada görevli Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı imamların da ‘casusluk’ faaliyeti yürüttüğünü hatırlattı.

HDP’li Önlü, iki ülke arasında krize vesile olan bu konunun Avrupa ülkelerinin parlamentolarında tartışıldığını da söyledi.

“Suikast iddialarıyla MİT’in bir bağlantısı var mıdır?” diye soran Önlü, devamla da, geçtiğimiz günlerde Almanya’nın birçok eyaletinde operasyon düzenlenen “Almanyalı Osmanlılar” adlı grup ile Ankara arasındaki ilişkiye dikkat çekti.

HDP’li vekil, TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, Avrupa’daki muhaliflere yönelik suikast iddialarına ilişkin şu 13 sorunun yanıtlanmasını istedi:

  • Avrupa’da yaşayan AKP muhaliflerine, Alevi, Ermeni, Kürt temsilcilerine, Türkiyeli gazeteci, yazar, akademisyen ve siyasetçilere yönelik Türkiye’nin desteği ile suikast girişiminde bulunulacağına ilişkin iddialara, AKP Hükümeti’nin bir açıklaması olacak mıdır?
  • MİT’in daha önceki yıllarda Avrupa’daki Kürt siyasetçilerine, gazetecilerine, yazarlarına ve kurum temsilcilerine, yönelik suikastlar düzenleneceği yönünde basında çok sayıda haber yer almıştı. Son günlerde AKP muhaliflerine, Alevi, Ermeni, Kürt temsilcilerine, Türkiyeli gazeteci, yazar, akademisyen ve siyasetçilere yönelik suikast iddialarıyla da MİT’in bir bağlantısı var mıdır?
  • Almanya’nın Baden Württemberg Eyaleti Emniyet Müdürü Klaus Ziwey, “Almanyalı Osmanlılar” adlı suç örgütünün, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) ile bağlantılarının olduğunu iddia etmektedir. Bu iddia doğru mudur?
  • UETD’nin Almanya İçişleri Bakanlığı tarafından AKP’nin resmi olmayan yurt dışı organizasyonu olarak kabul edildiği iddia edilmektedir. Avrupalı Türk Demokratlar Birliği ile AKP’nin ilişkisi var mıdır?
  • Hür Demokrat Parti’nin (FDP) Baden Würrtembergeyalet meclisi grup başkanı Hans-UlrichRülke, Stuttgarter Nachrichten gazetesine yaptığı açıklamada, “Benin izlenimim, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasi hedeflerine ulaşmak için Almanya’da paramiliter bir destek birliği kurduğu yönünde olduğunu” belirtti. Bu iddialara ilişkin bir açıklama yapılmış mıdır?
  • Alman devlet televizyonu ZDF’de yayınlanan “Frontal21” programı ve Stuttgarter Nachrichten gazetesinde yer alan haberlerde, AKP Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ün “Almanyalı Osmanlılar” çetesiyle yakın bağlantısının olduğu iddia edildi. Bu iddialar doğru mudur?
  • Yine Alman basınında yer alan, AKP Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ün, birçok kez Almanyalı Osmanlılar’ın ileri gelen isimlerine para verdiği ve bu parayla silah da satın alındığı haberleri doğru mudur?
  • Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya İçişleri Bakanı Herbert Reul, İçişleri Komisyonu için hazırladığı raporda, “Almanyalı Osmanlılar” (OsmanenGermania) adlı suç örgütünün Ankara tarafından desteklendiğini ve Türk devletiyle bağlantılı olduğunu belirtmişti. Bu iddialar doğru mudur?
  • Kuzey Ren-Vestfalya İçişleri Bakanı Herbert Reul’unkomisyona sunulan raporunda ayrıca “Almanyalı Osmanlılar” adlı suç örgütünün başkanının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı İlnur Çevik tarafından 2016 yılı Ekim ayında Ankara’da kabul edildiği de belirtilmekte.  Bu iddia doğru mudur?
  • Yine Kuzey Ren-Vestfalya İçişleri Bakanı HerbertReul’un raporunda “Almanyalı Osmanlılar” adlı suç örgütünün başkanın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı İlknur Çevik ile görüşme sonrası “Saygıdeğer kurucumuz ve Cumhurbaşkanımızın danışmanlarından İlnur Çevik, Almanyalı Osmanlıları Cumhurbaşkanlığı’nda kabul etti. Grubun sembolünün olduğu tişörtü giyerek, cumhurbaşkanlığının yurt dışındaki terör örgütlerine karşı mücadele eden Türk vatandaşlarının arkasında olduğunu söyledi” bilgisine yer vermiş. Cumhurbaşkanlığının yurt dışındaki ‘terör örgütlerine’ karşı mücadele eden vatandaşlarına desteği hangi şekildedir?
  • “Almanyalı Osmanlılar” adlı suç örgütünün, Türk İstihbarat Teşkilatı( MİT) ile bağlantıları olduğu iddiaları doğru mudur?
  • Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, “Almanyalı Osmanlılar” adlı suç örgütünü Almanya’da yaşayan Kürtlere, sol sosyalist, muhalif kesimlere karşı kullandığı ve desteklediği iddiaları doğru mudur? Doğru ise bu desteğin uluslararası hukuktaki yeri nedir?
  • Avrupa Ülkelerinin; imamların casusluk-ajanlık yaptığı, MİT’in Kürt siyasetçilerine, temsilcilerine, gazetecilerine, suikast planladığı, “Almanyalı Osmanlılar” adlı suç örgütünün muhaliflere, Kürtlere, sol sosyalistlere karşı kullandığı ve silahlandırıldığı, son olarak ise AKP muhaliflerine, Alevi, Ermeni, Kürt temsilcilerine, Türkiyeli gazeteci, yazar, akademisyen ve siyasetçilerine yönelik Türkiye’nin desteği ile suikast girişiminde bulunacağı yönünde diplomasi alanında kriz çıkaracak iddialarına ilişkin Hükümetiniz resmi açıklama yapacak mıdır? Suskunluğunuzun nedeni nedir?

HDP’li Paylan: İstihbarat aldım, Avrupa’daki Alevi ve Ermeniler ile oraya giden muhaliflere suikast yapılacak


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Oyuncu Meltem Cumbul’dan açlık grevindeki Gülmen ve Özakça’ya destek ziyareti
Sonraki Haber
Katalonya'da seçim: Bağımsızlık yanlıları çoğunluğu sağladı